Første del af missionen vel overstået for dansk rumprojekt

Det danskledede rumprojekt, Asim, skal forbindes med Den Internationale Rumstation. Første milepæl er klaret.

SpaceX Launch
A SpaceX Falcon 9 rocket lifts off from launch complex 40 at the Cape Canaveral Air Force Station in Cape Canaveral, Fla., Monday, April 2, 2018. The spacecraft is on its 14th operational cargo delivery flight to the International Space Station. En mission med rumobservatoriet Asim ombord er blevet affyret succesfuldt og har nu kurs mod den Internationale Rumstation (ISS). Det skriver Ritzau, mandag den 2. april 2018.. (Foto: John Raoux/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: John Raoux

København. Der er tre vigtige ting, der skal klares for det danskledede rumprojekt, Asim, fredag.

Asim skal løftes fri af transportmodulet Dragon, så skal det spændes fast til Den Internationale Rumstation (ISS), og til sidst skal der så sættes strøm til, så der er forbindelse til Asim.

Første del af missionen er klaret. Det siger projektleder for Asim Ole Hartnack.

- Første del af operationen var at frigøre Asim fra transportmodulet Dragon. Det var første milepæl. Nu venter vi på, at Asim flyttes fra Dragon over på ISS, hvor den skal sidde.

- Så venter vi på, at Asim bliver spændt fast. Det er en meget kritisk operation. Når den er overstået, kan vi bede astronauterne om at tænde for strømmen, siger Ole Hartnack.

Asim er et 314 kilo tungt, avanceret rumobservatorie. Asim-projektet er det hidtil største og dyreste danske rumprojekt.

/ritzau/