Flere sager om formodet MDMA: To teenage-piger indlagt

To unge piger fra Sønderjylland er indlagt efter indtagelse af stoffer. De har formentlig indtaget stoffet MDMA, men misbrugsekspert Henrik Rindom advarer mod at drage forhastede konklusioner.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er to piger på 15 og 16 år idag indlagt til intensiv behandling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Pigerne har formentlig indtaget stoffet MDMA. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To piger på 15 og 16 år er lørdag morgen blevet indlagt på intensiv afdeling på sygehuset i Esbjerg efter formentlig at have indtaget stoffet MDMA eller et lignende stof.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to blev indlagt fra Fanø og har formentlig været til fest enten på Fanø eller i Esbjerg-området fredag aften. Der kan derfor være andre unge, der også har taget stoffet, frygter politiet.

- Vi beder derfor alle forældre i området om at tjekke, hvordan deres teenagere har det, for at tjekke om de eventuelt kan have taget MDMA eller lignende, siger kommunikationsrådgiver Helle Lundberg til Ritzau.

Politiet modtog anmeldelsen omkring klokken 06.30.

Kort efter klokken 11 lørdag oplyser politiet til TV Syd, at pigerne er ved bevidsthed.

Sagen vækker opsigt, fordi en 15-årig dreng er død på Sjælland efter en MDMA-forgiftning. Men misbrugsekspert Henrik Rindom, overlæge på Hvidovre Hospital, advarer mod at drage forhastede konklusioner:

»Vi ved simpelthen for lidt. Det er muligt, at det drejer sig om MDMA, men det kan også være GHB, der er en klar væske, der kommes i en drink og har samme virkning. Eller det kan være mange andre stoffer, så jeg synes ikke man endnu kan drage nogen konklusioner.«

Vedrørende den 15  årige dreng fra Sjælland siger Henrik Rindom, at det drejede sig om en ekstrem sjældent tilstand, hvor han havde overstimuleret det såkaldte serotonerve system, men at man ikke kan drage nogen generelle konklusioner ud fra dette tilfælde:

»Vi ved fra Sundhedsstyrelsen rapport fra 2017, at der var 3-4 % af unge mellem 16 og 24 år, der havde prøvet MDMA. Men det var en relativ lille gruppe unge på ialt 1600 personer, der var blevet spurgt og jeg mener ikke tallene er så repræsentative, at vi kan sige noget generelt om f.eks. stoffet MDMA er i fremgang eller ej. Og som sagt kan det være så mange andre stoffer, som unge tager og har disse ulykkelige konsekvenser.«

Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller, at man nu er i gang med at efterforske, hvordan de to teenage-piger er kommet i besiddelse af stoffet.

I sagen fra Haslev er en 17-årig dreng varetægtsfængslet. Han sigtes for at have solgt det farlige stof og for at have bragt andres liv i fare.

Efterforskerne føler sig dog overbeviste om, at den 17-årige er en mindre spiller i sagen. Målet er at fælde de egentlige bagmænd.