Flere bekymrede ejendomsmæglere

Hver tredje ejendomsmægler forventer prisfald de næste tre måneder, viser ny tendens undersøgelse fra Dansk Ejendomsmægler forening. Resten er optimister.

Flere ejendomsmæglere er pessimister, når det handler om fremtidens boligpriser, viser en ny tendens undersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Nu forventer omkring hver tredje mægler, at priserne vil falde de kommende tre måneder, siger Thomas Torp, vicedirektør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

- De steder, hvor priserne er faldet, har mæglerne typisk en forventning om, at priserne vil holde, og at vi derfor kan se frem til stabile priser i de områder. Til gengæld er der områder, hvor vi nok må vente prisfald, for eksempel i Århus, siger Thomas Torp.

To tredjedele af mæglerne forventer stabile eller stigende priser på trods af, at antallet af boliger til salg lige nu er tårnhøjt, og priserne er faldet markant i nogle dele af landet. Men Thomas Torp mener ikke, at ejendomsmægler har urealistiske forventninger.

- Det hænger sammen med, at priserne allerede er blevet nedjusteret. Samtidig oplever mæglerne, at kunderne er kommet tilbage, og der er kommet mere gang i salget de seneste måneder, siger han.

/ritzau/