Fængslet var mistænkt for terror mod dansk ambassade

En af de fængslede i terrorsagen har to gange tidligere været fængslet for terrormistanke.

De tre tiltalte i terror-sagen mod JP/ Politikenshus blev fremstillet i grundlovsforhør i Glostrup ret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af de fængslede i sagen om et planlagt et terrorangreb mod Jyllands-Posten og JP/Politikens Hus i København, har flere gange tidligere været indblandet i terrorsager.

"M. A." er således to gange tidligere blevet anholdt i forbindelse med terrorsager: I Somalia eller Kenya i 2007 og i Pakistan i 2009, skriver den svenske avis Expressen og politiken.dk.

28. august 2009 blev M. A. ifølge begge medier anholdt om bord på en bus i Dere Ghazi Khan-regionen i Pakistan sammen med 11 andre udlændinge.

Tema: Terrorsagen mod Jyllandsposten

I forbindelse med anholdelsen fandt det pakistanske politi et selvmordsbælte, cd'er og bøger af »terrorlignende karakter« og en stor mængde udenlandske kontanter.

De pakistanske myndigheder mistænkte gruppen for at ville begå terror mod den danske ambassade i Islamabad, skrev den svenske avis Expressen dengang.

M. A. blev også desuden tilbageholdt i 2007. Her var MA og hans kone under mistanke for at støtte somaliske militante islamister og international terrorisme, og i al hemmelighed sad de i fængsel i Mogadishu, hvor de blev afhørt af amerikanske efterretningsfolk, skriver politiken.dk.