Tre fængslet for terrorplaner

Tre af de fire mænd sigtet for terrorplaner er blevet varetægtsfængslet i fire uger for planer om et terrorangreb mod Jyllands-Posten.

Familiemedlemmer til de tre terroranholdte personer foran Retten i Glostrup torsdag d. 30 december 2010. Den sigtede dansk-irakers bror har valgt at stå frem i flere medier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tre terrorsigtede, som var i grundlovsforhør for formodede terrorplaner med JP/Politikens hus, er blevet varetægtsfængslet i fire uger, heraf de to uger i isolation.

De er alle sigtet efter den alvorlige terrorparagraf og for våbenbesiddelse. De nægter sig  skyldige, men ingen af de tre sigtede ønskede i retten at udtale sig i sagen.

Tema: Terrorsagen mod Jyllandsposten

- Den videre efterforskning skal afgøre, om der kan blive rejst tiltale. Det omfattende efterforskningsarbejde fortsætter hos Københavns Vestegns Politi i tæt samarbejde med PET, sagde Lykke Sørensen efter grundlovsforhøret.

Efter grundlovsforhøret blev de tre fængslede kørt væk i to biler, der kørte i hver sin retning væk fra retten.

De tre fængslede:

  • M.A, født i 1981. Han benyttede sig af en engelsk tolk under forløbet. Var iført hvid trøje, cowboybukser og har et lille skæg på hagen.
  • O.A., født 1980. Han var svensktalende, var iført grøn hættetrøje og stumpende traditionelle bukser, som stærkt religiøst orienterede muslimske mænd bærer.
  • M.D., født 1966. Også han var svensktalende, var iført stribet bluse, pyjamasbukser og krøllet hår i hestehale.

Den fjerde anholdte i Danmark ved PET's aktioner i går, blev ikke fremstillet i grundlovsforhør. Politiet har i stedet valgt at løslade ham.