Eva får hård kritik for droppet barsel: Jeg har jo ikke fravalgt min søn!

Advokat Eva Persson tog kun én uges ferie, efter hun havde født. I et interview med Berlingske fortæller hun om sin karriere, sit familieliv og sine prioriteringer, og det har skabt stor debat på sociale medier.

Eva Persson Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Flemming Leitorp www.lplus

»Jeg har valgt ikke at holde traditionel barselsorlov. Jeg sendte min sidste mail kl. tre om natten, og fødslen blev så sat i gang næste morgen kl. otte,« fortalte Eva Persson, der er advokat og partner i advokatfirmaet ­Concilio & Co., i et interview med Berlingske Business.

Hun holdt kun én uges ferie efter sit kejsersnit, og derefter var det tilbage til arbejdet. I interviewet fortæller Eva Persson, hvordan og hvorfor hun har valgt at prioritere, som hun gør.

»Det er kæmpestort at få et lille barn, men jeg erkendte, at hvis jeg ville have en forretning, efter at jeg havde født, var jeg nødt til at være på,« sagde Eva Persson.

På Facebook har interviewet med Eva Persson skabt heftig debat, for hvad skal der til for at være en god forælder? Er man nødvendigvis en dårlig forælder, fordi man vælger ikke at tage barselsorlov?

I over 200 kommentarer på Berlingskes Facebook-side diskuterer danskerne frem og tilbage.

En lang række Facebook-brugere er kritiske og uforstående over for Eva Perssons valg. De slår særligt ned på, at det må have konsekvenser for barnets tilknytning, når moderen ikke er fysisk sammen med sit spædbarn i mere end en uge.

En del danskere har dog også respekt for Eva Perssons valg, uanset om de selv er enige med hende eller ej.

Flere roser Eva Persson for at nuancere debatten om, hvordan man er en god forælder, og for at hun tør stille op og vise, at man kan være en god forælder på mange måder.

Selv understreger Eva Persson, at det allervigtigste i hendes liv er hendes søn.

»Jeg synes, at det drejer sig om indholdet af moderskabet, frem for at tælle måneder. Det er naturligvis nemmest at mene, at jeg så har fravalgt min søn. Det er bare ikke tilfældet. Jeg har fravalgt mine personlige interesser,« siger hun til Berlingske som reaktion på de mange kritiske kommentarer.

»Det handler om, at jeg – samtidig med, at jeg var nybagt mor og var der for min søn – også prioriterede mit arbejde. Jeg kunne gå til babysalmesang og -rytmik med ham om formiddagen, men om eftermiddagen fik jeg arbejdet, mens han sov. Man kan få det svært, hvis man gerne vil til tops i erhvervslivet, og samtidig forestiller sig at være væk halvandet år ad gangen med tre børn. Verden står ikke stille udenfor imens,« forklarer Eva Persson.