DSB bliver tvunget online

Flere trafikordførere vil have gratis internet i alle DSB-togene.

Træd nærmere - der er gratis internet i toget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gratis internetforbindelse er blevet en selvfølgelighed mange steder i det offentlige rum, og DSBs togflåde skal ikke være nogen undtagelse. Det mener trafikordførerne på Christiansborg.

»Wi-Fi er noget af det, der er med til at gøre det attraktivt at tage den kollektive trafik. Det er en socialdemokratisk ambition, at der skal være gratis Wi-Fi i den kollektive trafik,« siger trafikordfører Rasmus Prehn (S), der dog ikke vil love, at det ender som et krav i kontrakten om fjern- og regionaltrafik mellem DSB og Trafikministeriet, der skal genforhandles inden 2014.

Har du en dårlig tog-oplevelse: Del din DSB-oplevelse her

Det vil de Radikales trafikordfører til gengæld godt kæmpe for, at det bliver: »Jeg vil gerne sætte det som et krav i den nye kontrakt, at der skal være internet i alle tog. Vi ved, at det er noget, der kan få folk til at skifte bilen ud med toget, da de kan komme til at arbejde og få deres eget lille kontor i toget,« siger Andres Steenberg.

Internetadgang er et krav

DSBs S-tog tilbyder allerede gratis Wi-Fi til passagererne, der for nylig også fik øget hastigheden og forbedret dækningen. Den service er derimod ingen steder at finde i DSBs regionaltog, Kun på strækningen Aarhus-København har passagererne mulighed for at tjekke deres mails på DSBs Wi-Fi men så koster det også 29 kr. Hos konkurrenten i Jylland, Arriva, er der gratis Wi-Fi i alle togsæt og stationer.

Kristian Pihl Lorentzen (V) er ikke et sekund i tvivl om, at Wi-Fi bliver en integreret del af DSBs togsæt. Og hvis DSB selv har fået indført det, inden kontrakten skal fornys, skal internetadgang fremgå som et krav.

»Absolut, det er et ubetinget krav i fremtidens kontrakter,« siger han.

DSB er ved at lægge sidste hånd på en aftale med TDC om at forlænge inter-netadgangen i lyn- og intercitytog fra Aarhus til Aalborg samt fra København H til Københavns Lufthavn Kastrup.

Til gengæld har DSB ingen planer om at satse på regionaltog, da omkostningerne vil blive for høje i forhold til en dårlig dækning, hvor folk smides af nettet hvert andet minut.

Del din oplevelse om DSB