Danske Astralis taber Counter-Strike finale i Royal Arena

Brasilianske SK Gaming vinder turneringen Blast Pro Series efter en gyserfinale, der måtte afgøres i overtid.

Foto: Martin Sylvest. Counter-Strike turneringen Blast Pro Series løb af stablen i Royal Arena i København. (Foto:Martin Sylvest/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

København. Lørdag tog e-sport for alvor skridtet ud af teenageværelset og ud på den store danske scene.

Counter-Strike turneringen Blast Pro Series løb af stablen i Royal Arena i København.

Her tog brasilianske SK Gaming sejren i finalen over danske Astralis efter en uhyggelig tæt kamp, der måtte afgøres i tre kampe med overtid i den sidste.

Omkring 11.000 e-sport entusiaster var mødt op for at se de bedste spillere i verden duellere.

Efter lørdagens indledende kampe stod det klart, at Astralis og SK Gaming skulle i finalen. Her spilles der bedst af tre kampe, hvor hver kamp er bedst af 30 runder.

De første par runder bølgede frem og tilbage mellem de to mandskaber. Astralis tog dog hurtigt styring over kampen og opbyggede en føring på 9-3.

De imponerende præstationer fra Astralis blev konsekvent mødt med store jubelråb fra hjemmepublikummet.

SK Gaming reducerede til 4-9, inden Peter "dupreeh" Rasmussen satte ild under publikum ved næsten ene mand at udrydde modstanderne i de to følgende runder.

Her lignede Astralis et hold, der ville løbe med en hurtig sejr i den første af de tre baner, men SK Gaming bed sig fast i Astralis og reducerede til 11-12.

Astralis blev dog ikke sat ud af det store comeback, og til publikums store jubel kom de foran med 14-11.

Astralis vandt de efterfølgende to runder og dermed den første bane med 16-11. Og de danske fans kvitterede med jubelråb og klapsalver.

Anden bane startede som første, hvor de to hold delte runderne mellem sig.

SK Gaming formåede dog at komme stærkest ud og tog en føring på 10-4. Som det var situationen for SK Gaming i forrige bane, holdt Astralis dog fat og reducerede til 10-8.

Herfra så SK Gaming sig ikke tilbage og vandt anden bane 16-8.

Astralis lod sig dog ikke påvirke af nederlaget på anden bane og var til at begynde med flyvende på tredje bane, hvor de lagde ud med en solid føring på 9-0.

Herfra kom SK Gaming dog med igen og vandt otte runder i streg, så stillingen blev 9-8 til Astralis. Herefter var det en gyser lige til det sidste, og da det blev 15-15 måtte de to hold ud i overtid.

Her lagde SK Gaming bedst ud og tog den første runde, men Astralis tog den til 16-16. Men SK Gaming var bedst til sidst og vandt 19-16 i overtiden.

SK Gaming sikrer sig med førstepladsen en præmiesum på omkring 780.000 kroner.

/ritzau/