Astralis håber på et folkeligt gennembrud i Royal Arena

Det danske Counter Strike-hold satser på, at Blast Pro Series kan bane vej for e-sports gennembrud i Danmark.

Det danske Counter Strike-hold Astralis vandt i januar turneringen Eleague Major og en præmiesum på 3,5 millioner kroner. Scanpix/Kevin C. Cox/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blodet kommer til at flyde i Royal Arena. Terrorister vil forsøge at plante og detonere bomber, mens politifolk vil forsøge at stoppe dem.

Bare rolig, det hele foregår i computerspillet Counter Strike, når omkring 10.000 fans lørdag kommer til at fylde arenaen i København til turneringen Blast Pro Series.

Her kæmper seks af verdens bedste hold om en samlet præmiepulje på omkring 1,6 millioner kroner, hvoraf halvdelen går til vinderen.

Et af de hold er Astralis, som med fem danskere på holdet og adskillige store turneringssejre udgør toppen af dansk e-sport.

Her håber man på, at den store turnering i Royal Arena kan få interessen for professionelt computerspil vækket hos den almene dansker.

»Turneringen skal gerne få alle dem, der ikke er hardcore fans, til at se Counter Strike. Lykkedes vi med det, så er vi nået rigtig langt,« siger holdets anfører i spillet, Lukas Rossander.

E-sport er allerede nået langt. Ifølge analysefirmaet Deloitte blev der på verdensplan omsat for mere end en halv milliard dollar inden for sporten i 2016.

I januar 2017 vandt Astralis turneringen Eleague Major i den amerikanske by Atlanta og en præmiesum på 3,5 millioner kroner.

Nicolai Reedtz fra det danske hold tror på et endeligt dansk gennembrud i Royal Arena.

»Jeg tror, at lige så snart der har været et event i Danmark, der har været en succes, så vil det også åbne fleres øjne op for det,« siger han.

Astralis' Andreas Højsleth kan da også mærke, at interessen for e-sport er steget.

»Medierne og den gennemsnitlige dansker ved lige pludselig, hvad e-sport er, og det er sket inden for det seneste år. Hver gang, jeg går uden for døren, bliver jeg genkendt,« siger han.

Normalt rejser danskerne i Astralis rundt i det meste af verden for at deltage i både store og små turneringer.

Holdet glæder sig derfor til langt om længe at spille foran et stort dansk publikum.

»Det bliver fedt, og vi har også savnet det. Når vi er til turneringer i USA, Polen og så videre, så spiller vi mod hjemmebanefavoritterne, og der er meget pres på,« siger Andreas Højsleth.

Blast Pro Series finder sted lørdag i Royal Arena i København. Kampene kan ses gratis på hjemmesiden twitch.tv.

/ritzau/