Auriga nedjusterer forventning til resultat

Cheminova-koncernen Auriga Industries må nedjustere forventningerne til årets resultat som følge af usikkerhed om udviklingen i Brasilien.

Selskabet Auriga Industries, der primært består af selskabet Cheminova, nedjusterer forventningerne til årets resultat. Det skyldes usikkerhed omkring den forestående sæson for Cheminova i Brasilien samt forbedringstiltag i Cheminova. I Cheminova alene venter man nu et resultat på 80 millioner kroner før skat mod tidligere forventet 165 millioner kroner.

Første halvår bød ellers på et svagt stigende salg, idet koncernens omsætning steg med 30 millioner kroner til 2,645 milliarder kroner. Resultatet af den primære drift blev 121 millioner kroner mod 168 millioner kroner for samme periode året før.

På grund af væsentligt ændrede betingelser i omverdenen skruer Auriga nu også kraftigt ned på sine langtidsplaner. I 2010 var det målet at nå en omsætning på seks milliarder kroner, men det er nu skruet ned til 5,5 milliarder kroner. Også forventningen til den fremtidige indtjening sættes ned./ritzau/