Atea-direktør sigtet i omfattende bestikkelsessag

Atea Danmarks topchef, Morten Felding, er blandt de sigtede i den omfattende sag om mulig bestikkelse i Region Sjælland.

Administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, står nu frem og informerer om, at han er blandt de sigtede i den store bestikkelsessag, hvor politiet tirsdag anholdt 13 personer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Den administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, er blandt de sigtede i en større sag om bestikkelse, der førte til 13 anholdelser tirsdag. Det oplyser Atea og Morten Felding selv i en pressemeddelelse lørdag.

Atea er et af to IT-firmaer, der ifølge politiet har været indblandet i bestikkelse af en medarbejder i Region Sjælland. Sagen er opsigtsvækkende, fordi det kan vise sig at være en af de største sager om bestikkelse gennem længere tid i Danmark.

Sigtelsen mod Morten Felding drejer sig alene om ikke at have grebet rettidigt ind over for en rejse til Dubai. Rejsen blev ifølge sigtelsen foræret til en medarbejder ved Region Sjælland.

Atea oplyser, at turen til Dubai blev planlagt og bestilt, før Morten Felding blev ansat i maj 2014.

Rejsen til Dubai havde ikke en karakter, som den nuværende Atea-ledelse kan stå inde for, og derfor blev der dengang grebet ind med en advarsel og indskærpelse af regler, forklarer Morten Felding.

»Jeg gjorde mig på det tidspunkt ikke begreb om omfanget. Jeg handlede ud fra en overbevisning om, at jeg ryddede op og satte ind over for dårlig praksis, som omhandlede tidligere medarbejdere, der ikke er her længere. Og en stopper blev der sat. Det har faktisk været medvirkende til, at sagen nu er endt, som den er,« skriver Morten Felding i pressemeddelelsen.

Tirsdag gennemførte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en større aktion, hvor 17 adresser på Sjælland blev ransaget i sagen.

Ud af 13 sigtede sidder seks varetægtsfængslet. Ingen i Ateas ledelse er blandt de seks varetægtsfængslede, understreger firmaet.