Anklager bekræfter: Forsvundet 19-årig svensk pige fundet død

Svensk Politi fandt natten til tirsdag en død person i en stor eftersøgning af 19-årig kvinde. Både anklager og faren bekræfter, at det er 19-årige Tova Moberg, politiet har fundet.

Foto: 62210 Mats Andersson/TT. En person blev fundet død i Sverige natten til tirsdag. Anklager og faren har nu sagt, at det er den forsvundne 19-årige Tova Moberg, politiet har fundet død.
Læs mere
Fold sammen

Den svenske anklager bekræfter, at det er den 19-årige pige Tova Moberg, Svensk Politi fandt i nat. Hun har været forsvundet siden lørdag.

En person blev fundet død natten til tirsdag. Det skete i forbindelse med en stor eftersøgning af den 19-årige svenske kvinde Tova Moberg. Aktionen startede klokken 23 mandag. Politiet oplyste ikke i første omgang, om det var den savnede kvinde, de havde fundet. Nu har anklagemyndighedens Christer Sammens bekræftet over for Aftonbladet, at det var Tova Moberg, der blev fundet i nat.

»Jeg kan bekræfte, at Tovas lig er blevet fundet, hvilket gør, at mistanken nu handler om mord,« siger anklageren Christer Sammens.

Tre unge mænd er anholdt, mistænkt for bortførelsen af den 19-årige Tova Moberg. Det skrev Aftonbladet mandag aften. Nu er mistanken altså ændret til mord.

Tova har været forsvundet siden lørdag aften. Politiet koncentrerede søndag eftersøgning til en gård i den svenske kommune Hudiksvall, ifølge Aftonbladet. Tova Moberg har tilknytning til gården via en bekendt. Ifølge flere af hendes venner og bekendte, havde hun planer om, at gå til en fest hos en klassekammerat lørdag aften.

Men hun dukkede aldrig op til festen.

Hun ringede til en af sine venner lørdag aften, hvor hun sagde, at hun var på gården.

»Hun havde det godt og var i godt humør,« siger en af Tovas venner.

Ejendommen er beliggende i et skovområde. Ved 15-tiden mandag ransagede politiet et større område omkring gården med hunde.

De tre anholdte mænd er blevet tildelt hver sin forsvarer, skrev Aftonbladet natten til mandag.

Jan Nyman, en af advokaterne, sagde, at hans klient nægtede anklagerne om kidnapning.

»Han afviser, at han har noget med gerningen at gøre,« sagde Nyman. Han fortalte, at hans klient ingen tilknytning har til Tova.

Tidligt tirsdag fortsatte politiet med at arbejde ved en sø nær gården. Der var to dykkere i vandet i løbet af formiddagen.

Svensk Politi har endnu ikke bekræftet, at det lig man fandt i nat var Tovas. De siger dog til Expressen, at de formoder det.

»Vi mistænker, at det er hende, men der skal en formel identificering til,« siger talsmand Christer Norström.

På Facebook har kvindens far, Roger Moberg, skrevet et indlæg, hvor han fortæller om sin sorg. Han har godkendt, at Facebook-indlægget videreformidles, skriver Aftonbladet.

»Det er slut. Tova er fundet myrdet. Nogen har taget hendes liv. Det er så utrolig svært, og jeg ved ikke, hvordan vi skal håndtere dette. Livet skal jo gå videre, men jeg ved ikke hvordan. Tova, vores elskede datter, dit liv var for kort,« skriver faren på Facebook.