Finsk kvinde meldes bortført i Kabul efter angreb

Kvinde fra nødhjælpsorganisation er bortført i Kabul under angreb, hvor tysker og afghaner blev dræbt.

Afghanske soldater under kampe mod Taliban tidligere i denne måned. Angreb er blevet stadigt optrappede af de islamistiske oprørere, der fortsætter en årlig forårsoffensiv. Reuters/Nasir Wakif Fold sammen
Læs mere

En finsk kvinde, som arbejder for en svensk bistandsorganisation, er meldt bortført i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Bortførelsen, der skete sent lørdag, fandt sted under et angreb, hvor en tysk kvinde og en afghansk sikkerhedsvagt blev dræbt.

Det finske udenrigsministerium bekræfter, at en finsk statsborger er blevet bortført.

»Den ene oplysning, som vi kan give, er, at der endnu ikke foreligger nogle oplysninger om kidnapperne,« siger en talskvinde for udenrigsministeriet i Helsinki Karoliina Romanoff ifølge TT.

Ifølge lokale medier arbejder den bortførte kvinde for den svenske nødhjælpsorganisation Operation Mercy.

Scott Breslin fra Operation Mercy siger til TT, at der holdes krisemøder om situationen.

En talsmand for det afghanske indenrigsministerium Najib Danish siger, at en tredje udlænding blev reddet, og at en efterforskning er iværksat.

Bortførelser forekommer hyppigt i Afghanistan. De fleste rammer afghanske familier, som afkræves løsepenge.

Udlændinge er også ofte blevet bortført af grupper, som har krævet løsepenge eller som har ønsket at afpresse en regering.

I august sidste år blev to amerikanere bortført fra Det Amerikanske Universitet i Kabuls centrum.

Meddelelsen om bortførelsen kom samtidig med meldinger fra Reuters om, at mindst 20 politifolk er blevet dræbt ved Taliban-bagholdsangreb i centrale dele af det sydlige Afghanistan.

»Her til morgen gennemførte en gruppe talibanere med lette og tunge våben koordinerede angreb mod flere af politiets vejspærringer i Sha Joy-distriktet i provinsen Zabul,« siger provinsens guvernør, Bismillah Afghanmal.

Flere lokale politichefer ringede i desperation til afghanske tv-stationer for at skabe opmærksomhed omkring angrebene, da de ikke kunne få kontakt, når de ringede til politiets hovedkvarter. Det skriver AFP.

De optrappede angreb opfattes som endnu et tegn på, at Taliban fortsætter den årlige »forårsoffensiv«.

/ritzau/TT