Anholdte irakere på vej til Sandholmlejren

De 17 anholdte irakere er på vej fra Station Bellahøj til Sandholmlejren efter politiaktion i Brorsons Kirke på Nørrebro i nat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sandholmlejrens lukkede afsnit bliver de 17 anholdte irakeres nye hjem. Det oplyser Københavns Politis talsmand, Flemming Steen Munch, til Berlingske.dk.

- Sandholmlejren er det eneste sted i landet, hvor udviste asylsøgere kan opholde sig, så jeg vil formode, at de er på vej derop, siger Flemming Steen Munch.

Han oplyser, at irakerne først blev kørt til Station Bellahøj, hvor de blev registreret. Kvinderne og børnene i Brorsons Kirken blev ikke anholdt. De opholder sig i stedet hos venner og bekendte i København.

Omkring kl. 1 i nat begyndte politiets aktion mod irakerne i Brorsons Kirke. Her forsøgte politiet i følge Flemming Steen Munch at skabe dialog med irakerne for at få dem frivilligt til at forlade kirken. Da det ikke lykkedes at overtale dem efter flere timers dialog, måtte politiet bruge magt for at få irakerne ud af kirken.

På det tidspunkt havde op mod 300 frivillige og demonstranter taget opstilling uden for kirken. Her forsøgte de at spærre vejen for den bus, der skulle fragte irakerne til Station Bellahøj.