Lover fredelig iraker-demo

I aften klokken 18 er der demonstration, hvor deltagerne vil kræve asyl til de afviste irakere, der blandt andet har opholdt sig i Brorson Kirke. Arrangørerne lover en fredelig demo.

Foto: Andreas Hagemann Bro

Foreningen Kirkeasyl arrangerer i aften klokken 18 en demonstration fra Brorsons Kirke på Nørrebro til Christiansborg, hvor de vil opfordre politikerne til at give afviste irakere asyl.

Demonstrationen kommer, efter at politiet i nat stormede kirken og anholdt 19 irakere.

Kirkeasyl forventer et stort fremmøde til demoen og opfodrer alle deltagere til at opføre sig fredeligt.

- Alle er velkomne, men vi regner selvfølgelig med, at de følger vores paroler, og de er bl.a. ikke-vold, siger Sigurd Jacobsen fra Kirkeasyls pressegruppe.

Men kan I styre det. Der kan jo sagtens være deltagere fra mere radikale miljøer, autonome eller unge i miljøerne omkring Ungdomshuset, og de har måske et opgør med politiet?

- Når man kigger på nattens forløb, så var der, selvom der var 500, der protesterede mod politiets rydning af kirken, kun få anholdte. Kun nogle stykker, siger Sigurd Jacobsen:

- Folk satte sig ned, og det var nogle af dem, der blev anholdt. Men i aften er der ingen, der sætter sig ned, og derfor er der jo heller ingen, der kan blive anholdt.

Sigurd Jacobsen fortæller, at de mange protesterende, der hurtigt dukkede op ved kirken i nat, var blevet orienteret om rydningen via SMS-kæder.

I eftermiddag klokken 16 er der møde i Kirkeasylkontoret i Medborgerhuset på Kapelvej 44 på Nørrebro. Her vil foreningen oplyse om aftenens demo og orientere om de afviste irakeres øjeblikkelige situation.