Politiet: Vi forsøgte dialog

Politiet mødte op i skjorteærmer for at tale irakerne i Brorsons Kirke til frivilligt at forlade kirken. Først da det ikke lykkedes, blev kampuniformerne fundet frem.

Foto: Andreas Hagemann Bro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi mødte i nat omkring kl. 01 op i Brorsons Kirke på Nørrebro for at hente de irakere, der de sidste måneder har opholdt sig i kirken, fordi de ikke ønsker at blive sendt hjem til Irak.

Politiet mødte op i skjorter, men da de forlod Nørrebro var det i stedet med visir og kniplerne trukket. De første par timer forsøgte politiet at få irakerne til at forlade kirken frivilligt.

- Vi forsøgte med dialog. Men det virkede ikke, siger Flemming Steen Munch, talsmand for Københavns Politi.

Efter et par timer opgav politiet at tale irakerne ud af kirken, og i stedet blev de ført ud af kirken med magt. 17 blev anholdt og to yderligere fulgte frivilligt med.

På det tidspunkt havde op mod 300 frivillige og demonstranter taget opstilling uden for kirken. Her forsøgte de at spærre vejen for den bus, der skulle fragte irakerne ud af Nørrebro.

Flemming Steen Munch oplyser, at irakerne først blev kørt til Station Bellahøj, hvor de blev registreret. Kvinderne og børnene i Brorsons Kirken blev ikke anholdt. De opholder sig i stedet hos venner og bekendte i København.

Sandholmlejrens lukkede afsnit bliver de i alt 19 anholdte irakeres nye hjem. Det oplyser Københavns Politis talsmand, Flemming Steen Munch.

- Sandholmlejren er det eneste sted i landet, hvor udviste asylsøgere kan opholde sig, så jeg vil formode, at de er på vej derop, siger Flemming Steen Munch.