»Årets hold«: Det danske landshold hyldet af stor tysk avis

Landstræner Kasper Hjulmand og resten af det danske landshold vinder prisen som »Årets hold«. Bag kåringen står den store tyske avis Bild.

Landsholdet før EM-kampen mod Belgien i Parken, torsdag den 17. juni 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det store tyske magasin Sport Bild har hædret Danmarks fodboldlandshold med prisen som årets hold – og det er der en helt særlig grund til.

»Med deres utrolige holdånd imponerede spillerne og alle medlemmer af staben hele verden,« skriver Sport Bild som begrundelse for at give prisen til landsholdet.

Og prisen vækker glæde hos landstræner Kasper Hjulmand.

»Jeg er stolt af den her pris. Det er en stor ære, for det er en hyldest til hele holdet. For mig er det her hold en rollemodel for, hvordan man skal behandle hinanden,« siger den danske landstræner.

For der kunne nærmest ikke tænkes en værre start på gruppespillet for det danske landshold ved det seneste europæiske mesterskab i fodbold. Her faldt den danske midtbanestjerne Christian Eriksen om med et hjertestop efter cirka 40 minutter på banen i første kamp mod Finland i Parken, hvor Danmark tabte 0-1.

Mens hele verden i sommer kunne se chokeret til, forsøgte anfører Simon Kjær og andre spillere at skærme deres holdkammerat af fra kameraerne og tilskuerne. Bag dem genoplivede læger Christian Eriksen blandt andet med stød fra en hjertestarter.

Efter episoden blev landsholdet rost verden over, og hjemme i Danmark mødte spillerne stor opbakning i befolkningen.

Og heldigvis kom stjernespilleren Christian Eriksen i bedring, og samtidig viste det danske landshold, hvorfor fodbold er en holdsport.

Trods et nederlag til Belgien kom Danmark videre fra gruppespillet og nåede mod alle odds helt frem til semifinalen mod England, hvor fodboldeventyret sluttede.

Også den stærke menneskelige fortælling og de sportslige præstationer bider den tyske avis Bild mærke i:

»Vi bøjer os for usædvanlige atleter og mennesker: Tillykke med det! Tillykke med SPORT BILD -prisen 2021 som ‘Årets hold’!«

I øjeblikket spiller Danmark kvalifikationskampe til VM i Qatar 2022 og vandt 5-0 i den seneste kamp mod Israel.