76-årig dømt for bombetrusler mod slotsmarkeder

I 2019 blev markeder ved Gram Slot truet med bombesprængninger. 76-årig nægter sig skyldig og anker dom.

En 76-årig mand er ved Retten i Sønderborg blevet dømt for at sende bombetrusler mod markeder ved Gram Slot. Han nægter sig skyldig og ankede på stedet dommen til landsretten. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om morgenen den 23. juli 2019 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en konvolut med et usb-stik. På usb-stikket var et tekstdokument med alvorlige trusler mod sommermarkedet ved Gram Slot.

»Der er sprængladninger blandt kræmmernes ting på sommermarkedet på Gram Slot d. 25. juli og 1. og 8. august. De bliver placeret løbende og kan bringes til udløsning når som helst på de dage kl. 11.00-13.00 eller hvem ved,« lød det.

Fire måneder senere modtog politiet den 13. november et lignende dokument på et nyt usb-stik. Her var truslerne rettet mod julemarkedet ved Gram Slot.

På grund af truslerne blev de to markeder afviklet med adgangskontrol og personale fra Syd- og Sønderjyllands Politi til stede.

Kort efter de seneste trusler anholdt politiet en mand i sagen, og torsdag er den nu 76-årige mand idømt fire måneders betinget fængsel ved Retten i Sønderborg.

»Normalt ville der nok være et vilkår om samfundstjeneste i forbindelse med den betingede dom, men det er han ikke egnet til,« siger anklager Kristen Ege.

Den 76-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig, og han ankede på stedet dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/