Nyhedsvarsel
Samfund

10 danske studerende opført på spionliste

Den spionage-anklagede professor, Timo Kivimäki, skrev en liste på 10 studerende fra Københavns Universitet, som ifølge politiet var potentielle rekrutter til den russiske efterretningstjeneste.

Studerende på Institut for Statskundskab stod opført på den spionagetiltalte professors Timo Kivimäki liste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet er kommet i besiddelse af en liste, som den spionage-anklagede professor Timo Kivimäki har skrevet. Det erfarer Berlingske Nyhedsbureau.

- Det er en liste over cirka 10 studerende og oplysninger om fire personer fra Center for Militære Studier. Det er vores opfattelse, at de navne skulle overleveres til hans russiske kontakter. Studerende, der læser statskundskab, vil jo formodes at blive placeret i centraladministrationen på længere sigt, siger en politikilde til Berlingske Nyhedsbureau.

Timo Kivimäki er tiltalt for at stå bag udlevering af oplysninger om »personer med tilknytning til Center for Militære Studier« til »fire russiske efterretningsofficerer«, fremgår det af anklageskriftet ifølge Information.

Professoren nåede dog ikke at aflevere listen med de 15 personer, inden han blev anholdt den 8. september 2010. Nu er listen i politiets varetægt, oplyser kilden.

- Det er et ganske stærkt bevis i sagen, for pludselig bliver mennesker af kød og blod involveret, lyder det.

Timo Kivimäki blev efter sin anholdelse suspenderet fra Københavns Universitet, hvor han kun nåede at arbejde i få måneder. Han er nu tiltalt for den såkaldte milde spionparagraf i Straffeloven, og sagen begynder den 26. april.

- Påstanden under den kommende hovedforhandling lyder på frifindelse. Henset til sagens specielle karakter og anklagemyndighedens anmodning om dobbelt lukkede døre, har jeg ikke umiddelbart yderligere kommentarer til faktum, siger professorens forsvarsadvokat, Anders Nèmeth.