Vi flygter fra kulden

Mens kulden bider og og vejene fyger til, tænker vi i Danmark på at komme til steder med sol og lunt badevand. I hvert fald boomer rejsesalget, lyder det fra Apollo.

Foto: Colourbox.com

Danmark er i dybfryseren og det tegner til at blive den koldeste januar i 23 år, men mens temperaturerne falder stiger vores trang til at rejse, lyder det fra rejseselskabet Apollo.

Se også: Hvor vil du bade til sommer?

I begyndelsen af 2009 ventede mange danskere med at bestille en rejse af frygt for finanskrisens konsekvenser, men i år ser situationen helt anderledes ud. Salget af rejser ligger langt over sidste års niveau, både hvad gælder nu-og-her rejser og sommersalget, erfarer Apollo.

Isvinteren trænger igennem

”Den danske isvinter fornægter sig ikke og slår tydeligt igennem på danskernes rejsetrang. De første uger efter nytår har vi således oplevet en enorm efterspørgsel og har så godt som udsolgt i januar på nuværende tidspunkt med 95 pct. af oplægget solgt," siger Jan Lockhart, administrerende direktør i Apollo.

"Også februar er efterspurgt. Her er 4 ud af 5 rejser solgt. Det er i særdeleshed den eftertragtede uge 7, skolernes vinterferie, der er populær, og man skal være hurtigt ude, hvis man vil sikre sig en plads. Danskerne er heller ikke blege for at bestille sommerferien i god tid, og totalt set ligger rejsesalget en del over sidste års niveau,” konstaterer Jan Lockhart, administrerende direktør i Apollo.

Rekord hos Star Tour
Også Star Tour noterer et øget salg i kulden. 200.000 besøgte startour.dk i uge 1, 2010, og 67 pct. valgte at købe en rejse. Det er rekord på dette tidspunkt af året.

"Rejsesites er generelt nogle af de mest trafikerede sites overhovedet, men i disse uger slår startour.dk alle tidligere rekorder, både på antal besøgende, på antal solgte rejser, på omsætning – og på hvor længe hver besøgende bliver på startour.dk," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.