Juleferien kickstarter salg af sommerrejser

Stamkunderne og børnefamilierne er allerede nu ved at købe sommerrejser hos charterbureauerne.

Adgang til poolen på charterrejsemål som Tyrkiet, Kreta og Bulgarien bliver booket i stor stil i juleferien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Juleferien er traditionelt en tid, hvor mange danskere begynder at tage beslutninger om, hvad der skal ske i sommerferien. Det ses hvert år på kurven over salg af sommerrejser, specielt via Internettet, hvor cirka 80 pct. booker rejsen i disse dage – mod 50 pct. på almindelige dage. I år er ingen undtagelse, og det er børnefamilierne og stamkunderne, der er tidligst ude.

Se også: Hvor vil du bade til sommer?

 

Star Tour vurderer, ud fra aktuelle salgstal, at omkring 85.000 kunder allerede har købt deres sommerrejse nu – det er cirka 25 pct. over sidste års niveau, og bringer salget af sommerrejser tilbage på niveauet fra før finanskrisen.

"Dansk charterbranche kan efter min vurdering se frem til en lys sommer. Salget er tilbage på før-finanskrise-niveau, og vores hjemmesider gløder i disse dage, hvor skattelettelser, SP-penge, billigere rejser samt et koldt dansk vintervejr sætter skub i købelysten," fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Tyrkiet hitter

At dømme efter salgsbarometeret lige nu, bliver det Tyrkiet, de græske øer, specielt Kreta og Rhodos, samt ikke euro-lande som Bulgarien og Tunesien, der topper hitlisten for sommeren 2010.

"Tendensen er fortsat, at mange tænker økonomisk, når de køber rejser. Vi sælger rigtig meget all-inklusive, og mange rejser til de billigere ikke-euro lande. De, der køber deres sommerrejse allerede nu, er dem, der går efter noget helt specifikt. Det kan være parret, der booker stamhotellet på Kreta, måske oven i købet stamrummet på stamhotellet, hvor man er kommet i årevis. Børnefamilierne går typisk efter vores familiekoncepthoteller, der er indrettet til netop dem," siger Stig Elling.