Sådan vil vi bo i ferien

De fleste charterrejsende foretrækker det sikre og velkendte, når de bestiller rejser, lyder det fra Apollo.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den helt store tendens for vinterrejser anno 2009 viser sig at være lejligheder, lyder det fra Apollo.

Se også: I køjeseng i New York

Sidste år valgte mellem 50 og 60 pct. at bo i lejlighed på deres sol- og badeferie over vinteren, mens de seneste uger har vist, at mere end 85 pct. af det totale antal bestillinger foretrækker den boligform i år. Der er på nuværende tidspunkt 300 julerejser tilbage og 160 nytårspladser. 85 pct. af Apollos jule- og nytårsrejser er væk.

"Den helt store højdespringer for vinterens rejser generelt set er hotellejligheder på helt klassiske rejsemål, som et rekordhøjt antal danskere har valgt. Mere end 85 pct. af vores bestillinger går på en lejlighed i år mod 50-60 pct. sidste år. Det hænger utvivlsomt sammen med finanskrisen, som betyder, at danskerne rejser med stor fornuft. I lejlighed kan man selv kokkerere, og det minimerer rejseomkostningerne. Herudover har mange familier som følge af et år, hvor krise har været tema, brug for at være tæt sammen," siger Kevin T. Knudsen, salgschef i Apollo.

Mange overraskelser i 2009

2009 har for rejsebranchen været et år, hvor overraskelserne var mange. Det kom skidt fra start, da de allerfleste danskere tøvede med at bestille deres rejse. Marts, april og maj viste sig fra en pænere side, og rejsesalget for perioden kom i gang og endte på samme niveau som i 2008.

"I sommer endte vi faktisk med at have for få rejser til salg, da mange af de store rejseselskaber havde skåret i kapaciteten, inklusive os selv. Det samme var tilfældet for efterårsferien. Når det gælder jule- og nytårsrejser har danskerne også tøvet en smule med at bestille, men de seneste par uger er der kommet gang i salget. Det er også interessant at se, at danskerne i hele 2009 har foretrukket de klassiske destinationer og hoteller verden over. De allerfleste har valgt rejsen ud fra, hvad de tidligere har oplevet som en succes," siger Kevin T. Knudsen. 

Gæsternes vinterfavoritter på De Kanariske Øer i julen og nytåret er klassikerne som Puerto Rico på Gran Canaria og Las Americas på Tenerife. Thailand er også eftertragtet, og det gælder hele vinteren.

"Vi sælger flere Thailands-rejser end på samme tidspunkt sidste år. Nu er vi i den situation, at vil man til Thailand skal man skynde sig for at få noget, og sådan så det ikke ud for bare to-tre uger siden," siger Kevin T. Knudsen.

Apollos top-10 over vinterrejsemål:

1) Fuerteventura (den ligger nummer 1, primært som følge af lanceringen af Apollos nye sports- og familieresort, Playitas)
2) Gran Canaria
3) Tenerife
4) Hurghada (Egypten)
5) Sharm el Sheik (Egypten)
6) Thailand
7) Jordan
8) Goa (Indien)
9) Lanzarote 
10) Cuba