Sådan er flykabinen indrettet i 2050

Airbus er i luften med en koncept-kabine, som vil give fremtidens flypassagerer helt nye oplevelser.

Foto: Screendump fra Youtube.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flyproducenten Airbus har løftet sløret for selskabets bud på fremtidens flykabine. Koncept-kabinen vil blive vist på sommerens store flyshow i Paris, men i videoen her kan man se en bid af fremtiden.

Læs også: Fire bud på fremtidens fly

I opbygningen af kabinen har man efterlignet et fugle-skelets effektivitet, og der vil være store transparente flader, så man kan nyde synet af stjernehimmelen eller bjergene man flyver over.

Det er farvel til første klasse, business og økonomiafdeling. I stedet indrettes zoner, så man kan vælge hvad man helst vil: Der er den interaktive zone med bar og forskellige elektroniske spil, golf-simulator f.eks., og der er afslapnings-zonen, hvor man kan være hvis man bare vil læse.

For dem der føler sig lidt nede, er der vitaliserings-zonen med vitamin- og antioxidant-beriget luft. Her er lyset dæmpet og der tilbydes aromaterapi. Man kan også vælge arbejds-zonen.

Kabinens sæder vil automatisk indstille sig til passagerens kropsform, og den rejsende vil kunne læse godnathistorier for ungerne derhjemme.

Vice-præsident i Airbus,Charles Champion, siger om koncept-kabinen: "Vores undersøgelser viser, at passageren anno 2050 ønsker en fuldstændig gnidningsløs rejse.Og vores koncept-kabine viser, at selve rejsen kan være lige så stor en oplevelse som det man oplever på rejsemålet."

Se en bid af fremtiden i videoen her: