Rejs verden rundt i billeder

Coffeetable rejsebogen, "The Travel Book", fra forlaget Lonely Planet er en 448 sider lang rejse rundt i hele verden - se billederne.

Foto: Lonely Planet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra Syrien til Svalbard. Burundi til Belgien. Vatikanet til Vietnam.

Har man ikke tid, råd eller mulighed for selv at opleve verdens 229 lande og rejsedestinationer, er »The travel book« fra forlaget Lonely Planet en ganske værdig substitut. Over 448 sider får man i ord og billeder et sådant indblik i hele verden, at det – næsten – føles som om at være der selv.

Læs også: 10 steder du ikke må se

The Travel Book er en stor sag, den vejer næsten fire kilo, måler 36 x 27 cm, og indeholder 448 farverige sider. Hvert land eller destination spreder sig over et opslag, alle med kort og fakta om bl.a. hovedstad, sprog og størrelse.

Den øvrige tekst består i vanlig Lonely Planet stil af forfatterens egne subjektive tips til, hvad man bør spise, se, læse, høre og opleve for at komme under huden på stedet.

Og så er der billederne. 817 af slagsen, som omhyggeligt er udvalgt ud fra devicen om at undgå postkort-idyllen og i stedet vise livet, sådan som det leves i nære og fjerne egne af kloden.

Munke i regnvejr i Bhutan, gadekunstnere bag trommerne i Colombia, slidte kvinder på marked i Serbien. Samt fotografier af jordens underfundige landskaber, der i sig selv kan få en til at drømme sig væk fra de glitrede sider og ud i verden for med egne sanser at opleve den.

God læselyst.