Verdens bedste badeferier

Det er dyrt – men dejligt. Og badeferie med stort B! Rejsemagasinet Forbes har kåret verdens bedste beach-resorts. Her er fem sol- og luksussikre ferier.

Hytter i stolper i Stillehavet, så bliver det ikke meget mere eksotisk. Bora Bora Lagoon Resort i Fransk Polynesien er et af verdens bedste beach-resorts. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Caneel Bay

St. John, De Vestindiske Øer, USA
De ligger og putter sig i det frodige grønne på en lille halvø - bygningerne med 166 charmerende feriehytter og -lejligheder. De fleste har havudsigt og ligger i første række til de syv strande, der gemmer sig i små bugter halvøen rundt.

Det er Laurence Rockefeller, der står bag Caneel Bay på den vestindiske ø St. John. Hans idé var, at Virgin Islands, som De Vestindiske Øer rettelig hedder, skulle bevare sin skønhed via ferieresorts, der bygges netop med henblik på at beskytte naturen og ansætte de lokale – som Caneel Bay, der ligger i Virgin Island Nationalpark på nordkysten af øen.

Caneel Bay er opfyldelsen af drømmen om et romantisk, caribisk gemmested – både for par og for hele familien. Det klare vand inviterer til snorkling, dykning og windsurfing, og på land er der tennisbaner og vandrestier, og så er der selvfølgelig flere gode restauranter i resortet.

www.caneelbay.com

 

Bora Bora Lagoon Resort

Bora Bora, Fransk Polynesien
Det er svært at komme mere »væk«. På den anden side af Jorden. Midt i Stillehavet. I Fransk Polynesien midt i Selskabsøerne, på Tahiti midt i Bora Bora lagunen og så på sin egen lille ø – hvor der ikke er andet at lave end at slappe af og nyde solen, varmen og vandet.

Hvis Moder Natur har velsignet de polynesiske øer, så har hun især været generøs overfor vores ø, Motu Toopua, siger de på Bora Bora Lagoon Resort. Her kan man vælge mellem 44 feriehytter på stolper i havet linket sammen af ponton-broer, eller 22 hytter på øen i traditionel tahiti-stil med tage af palmeblade og private solterrasser.  Hvis ikke omgivelserne er velbehagelighed nok, så er resortets spa indrettet i en lidt større hytte på stolper i vandet. Her kan man få varme bade, massager og skønhedsbehandlinger.

Middagen nydes i Otemanu Restaurant, hvor der naturligvis er en forrygende udsigt over Otemanu bjerget og eksklusive polynesiske specialiteter på menukortet.

www.boraboralagoon.com

 

Amanpuri

Phuket, Thailand
Den thailandske ø er en af verdens største bade-destinationer, og her er hoteller i enhver kategori. Amanpuri åbnede i 1988 og er den første resort i Aman-familien, navngivet efter ordet »fred« på sanskrit. Det er en såkaldt Barefoot-resort med den helt tilbagelænede stil tilsat smilende personale, kolde håndklæder, private bungalows mellem kokospalmer og udsigt over Andamanerhavet.

Amanpuri ligger i den nordlige ende af Pansea Beach nord for Patong Beach og består af 40 mindre pavilloner i thai-stil og 30 større feriehuse med to til seks badeværelser og privat pool. Der er buggies til at transportere gæsterne rundt mellem husene, der ligger dekorativt på en skrænt ned mod havet, og de forskellige aktiviteter som f.eks. tennisbaner og vandsport, hvor der er udstyr til windsurfing, snorkling, havkajak, bodysurfing og Hobie-cat gratis til gæsternes rådighed.

Der er f.eks. restauranter, swimmingpools, strandklub og privat strand med solstole og parasoller samt en udbygget spa med alverdens forskellige bade- og behandlingstilbud.

www.amanresorts.com/amanpuri/

 

Royal Palm Hotel

Grand Baie, Mauritius
»Hvis du vælger Royal Palm til din ferie på Mauritius, så kan du forvente perfektion fra start til slut«, skriver hotellet på sin hjemmeside. Og det er ikke så lidt at love, for ferieparadiset i det Indiske Ocean er netop kendt for at være parrenes paradis med hoteller designet med netop dette for øje.

Hotellet ligger i en tropisk have på øens nordkyst med en fantastisk udsigt over den store lagune, Grand Baie, der er som skabt til alle former for vandsport.

Der er også et bredt udbud af kropsmotion som f.eks. pilates, steps, stretching og yoga og selvfølgelig en personlig træner, hvis det ønskes. Hotellet består af 57 junior-suiter, 55 kvadratmeter møbleret i magelig kolonistil, samt en snes større suiter i forskellig udformning til den absolut største, 300 kvadratmeter store Royal Suite med egen pool, hamman og udendørs bad.

www.royalpalm-hotel.com

 

Las Ventanas al Paraíso

Los Cabos på Baja California halvøen, Mexico
Resortet er år efter år blevet valgt som den bedste i Mexico, hvis ikke i hele Amerika – nord som syd – og den er utrolig populær blandt vestkyst-amerikanerne.

Las Ventanas al Paraíso er et Rosewood Resort, og det lever aldeles op til navnet: Et vindue til Paradis. Her kan man få timer til at gå med bare at kikke ud af vinduet ud over det uendelige hav.

Resorten er bygget i spansk middelhavsstil med 71 suiter i forskellige størrelser med hav- eller haveudsigt og 18 private villaer omgivet af den smukkeste, frodigste have med direkte adgang ned til den hvide sandstrand. Det forholdsvis lille resort har en intim og romantisk stemning, som understreges af suite-butlernes diskrete service.

Har man lyst til lidt aktivitet, er der både tennisbaner, golf og dybhavsfiskeri. Ligesom der er spa og flere restauranter at vælge imellem. Det var i øvrigt her, at det nye »køkken« – Baja-Mediterranean cuisine - blev præsenteret for verden.

www.lasventanas.com