Ny USA-rejserekord i udsigt

Den lave dollarkurs virker igen i år som en magnet på de danske børnefamilier. Sommmerferien går til USA, og enkelte bureauer melder allerede nu udsolgt.

Foto: National Park Service
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er Florida, og det er Californien. Ingen tvivl om det. De to stater er suveræne, når det handler om danskernes ønsker for sommerens USA-rejse, lyder det enstemmigt fra rejsebureauerne.

Se også: Rejsen til Amerika

De melder også alle om øget salg i forhold til sidste år - som endda var et rekordår med mere end 200.000 danske "indrejser" i USA.

Den lave dollarkurs har i de sidste tre år været medvirkende til, at flere og flere har valgt at rejse vestover. Kursen er steget, men ikke så meget, at det virker hæmmende på rejselysten. Mange familier "kommer igen".

"Langt de fleste af vores kunder rejser i 14-15 dage og har bil bestilt med i pakken hjemmefra. Men vi oplever, at familier, der har været i USA før, nu kun bestiller et par overnatninger ved ankomsten og derefter kører "ud i det blå", fortæller MyTravel Tangos udviklingschef, Carsten Andersen. MyTravel Tango har i år solgt 20 pct. flere rejser til USA i forhold til sidste år.

I Profil Rejser melder man direkte om udsolgt på en række USA-rejsemål.
"Siden den variable rente på huslån blev lagt fast før jul, har interessen for en ferie i USA været overvældende. Tilmed har dollarkursen længe været fordelagtig, oliepriserne er lave, og amerikanerne er selv tilbageholdende med at rejse på ferie i år. Det har gjort hotellerne sultne efter europæiske turister," forklarer Profil Rejsers salgschef, Frederik Wagner.

Masser af rejser at få
At USA skulle være udsolgt, vil MyPlanet nu ikke skrive under på. Bureauet kan stadig tilbyde masser af rejsemuligheder, også til Florida og Californien, hvor familierne helst vil hen.

"Vi sælger flest kør-selv ferier med bil eller motorhome, hvor der overnattes på campingpladser. Især sidstnævnte kan gøres til overkommelig pris, og vi har på nuværende tidspunkt solgt lidt flere rejser end sidste år, som ellers var vores store rekordår," oplyser salgschef Thomas Hindkær, MyPlanet.

Også Nyhavn Rejser har masser af USA-rejser til salg.
"Sidste år havde vi intet at sælge i juli-august. Vi kunne f.eks. ikke skaffe de gode hoteller med udsigt i nationalparkerne, som kunderne efterspørger.

Men i år, hvor amerikanerne selv er tilbageholdende med at holde ferie, er der masser af hotelværelser, og vi kan sætte gode rejser sammen. Med lavere hotelpriser og lave flypriser er en klassisk rundrejse Californien-Las Vegas-Grand Canyon, som sidste år kostede omkring 18.000 kr. nu nogle tusinde kroner billigere," siger salgschef Lars Kruse Mathiasen.