Se de 5 rejsetyper der ødelægger turismen

Krævende, uvidende og ubehøvlede turister kan ødelægge rejseglæden for alle andre. Her er de fem arketyper, der smadrer turismen.

Tusindvis af amerikanske studerende holder "spring break" på Mexikanske strande - og de er ofte komplet ligeglade med kultur og skik på det sted, de befinder sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kender du typen, der giver guiden skylden for, at han ikke har visa til det land, I skal til? Har du mødt amerikaneren, der krævede burgere og kold cola i stedet for de lokale retter, I får serveret på en fjern destination? Har du oplevet turisten, der smed cigaretskodder i det følsomme hav og proppede et stykke af et fredet bygningsværk i lommen?

De fleste af os medbringer gode manerer og sund fornuft, når vi rejser ud. Men der findes ifølge rejsesitet etn.com en række undtagelser i form af turister, der opfører sig arrogant, uvidende eller slet og ret dumt, når de er på rejse ude i verden.

Sitet www.eturbonews.com har lavet en oversigt over de fem arketyper af rejsende, der ødelægger rejseglæden, er med til at få priserne til at stige og mindsker muligheden for at rejse til visse steder, for alle andre.

Den belastende amerikaner
Usandsynligt mange amerikanere, der er på rejse, har ifølge etn.com ofte en tendens til at opføre sig larmende, krævende og arrogant, samtidig med, at de er komplet ligeglade med kulturen og skikkene på det sted, de befinder sig.

En ny undersøgelse viser dog, at amerikanere i virkeligheden ikke er de værste. Franskmænd, indere og kinesere opfører sig om muligt værre, mens japanere generelt er den slags turister, de fleste gerne ville have flere af.

Næste: Den ubehøvlede turist