Hoteller midt i historien

Gennem tiden har dramatiske begivenheder rykket verden. For det gode og for det onde. Og ofte har hoteller været rammen.

Det smukke hvide Raffles Hotel og kolonitidens højborg var de japanske soldaters mål, da de i 1942 overraskede englænderne og invaderede Singapore-øen fra landsiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Moross.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke langt mellem berygtet og berømt - og nogle gange hænger de to ting sammen. Dramatiske og ofte grusomme handlinger ender med at gøre gerningsstedet verdenskendt.

Det er f.eks. sket for en række hoteller. De har pludselig på alverdens forsider som en del af en begivenhed, der har rystet historien og givet hotellerne en omtale, de ind imellem helst havde været foruden.

Hvem bryder som f.eks. om at være kendt for, at det var her, et af verdens kendteste kærestepar spiste deres sidste måltid. Eller for at være stedet, hvor verdens håb blev slukket.

Hotel and Resort Insider har samlet en håndfuld af verdens mest kendte hoteller, der også har været vidne til øjeblikke, der ændrede historien.

 

Raffles Hotel
Singapore
Det smukke hvide hotel og kolonitidens højborg var de japanske soldaters mål, da de i 1942 overraskede englænderne og invaderede Singapore-øen fra landsiden. Her slog den japanske hærledelsen sig ned og omdøbte hotellet "Syonan Ryokan" - sydens lys. Senere slukkedes lyset. Da Singapore blev befriet begik mere end 300 japanske soldater selvmord med granater på hotellet. Men Raffles hotellet, der er opkaldt efter grundlæggeren af kolonien, Sir Stamford Raffles, overlevede krigen og også den efterfølgende tid som transitlejr for krigsfanger. I 1987 blev hotellet udnævnt til National Monument, og i 1990'erne gennemgik det en større renovering og udbygning - tro mod den oprindelige kolonistil.
www.raffles.com

Hôtel de Crillon
Paris, Frankrig
Tiden under Anden Verdenskrig er ikke den del af fortiden, som det historiske hotel, ynder at reklamere med. Her vil man hellere fortælle om, at tilladelsen til at drive hotellet blev givet helt tilbage i 1758 af Louis VX, og at hotellet med udsigt over Concordepladsen, i nyere tid bl.a. har haft den spanske kong Juan Carlos, den tidliger præsident Richard Nixon og filmstjernen Elisabeth Taylor på gæstelisten. Men i 1940, da de tyske tropper marcherede ind i byen, var det bl.a. med hotellet som direkte mål. Det var om noget symbolet på, at de virkelig havde indtaget Paris.
www.crillon.com

Læs om hotellet, hvor håbet om en ligeværdig fremtid døde - for en tid