New York giver ikke maraton-gebyr retur

Først blev New York Marathon aflyst så sent, at alle deltagere var rejst til byen. Dernæst nægter arrangørerne at betale deres gebyr tilbage.

New York Marathon sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/Marc van der Chijs
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sympati og støtte, som er strømmet til de orkanramte beboere på den amerikanske østkyst fra hele verden, er New York godt på vej til at give en bitter eftersmag.

Se også: Guide til 5 x maraton i Berlin

Det erkender byens turisterhverv efter håndteringen af det planlagte og aflyste New York Marathon.

"Trods problemer med manglende telefonforbindelser var vi i stand til at modtage de tusinder af maratonløbere, som vi havde forbindelse til, og som ankom til byen i dagene før løbet," oplyser Beat Fischer fra VisitAmerica i New York.

Men løberne, som så sent som fire dage for løbet havde hørt byens borgmester forsikre, at det ville blive gennemført, fik 48 timer før løbet at vide, at det alligevel blev aflyst.

Kortsigtet beslutning at aflyse
"De protester mod løbet, som tvang guvernør og borgmester til at aflyse, er meget kortsigtet set. Man overser værdien af maratonløbet og reklameværdien i turist-lavsæsonen. I stedet er der nu tusindvis af løbere, der er vrede over, at man ikke aflyste nogle dage tidligere, så de kunne have aflyst deres rejse og ikke mistet penge og tid. Vi havde advaret imod det," oplyser Beat Fisher.

Og det er ikke hun rejse- og hotelomkostningerne, som maratonløberne har spildt. Løbsarrangørerne meddeler nu, at man ikke vil tilbagebetale de godt 40.000 tilmeldte løbere deres startgebyr på ca. 3.500 kr.

Arrangørerne hævder, at det er udefrakommende begivenheder, som er årsag til aflysning. Det er de ikke ansvarlige for efter amerikansk lov.

Måske dækket af pakkerejseloven
Om de danske deltagere i løbet er sikret deres penge via pakkerejseloven diskuterer deres danske rejsearrangører nu med Danmarks Rejsebureau Forening.

"Vi prøver at få arrangørerne til at give et frikort til løbet et af de kommende år. Om det lykkes tvivler jeg måske på," siger direktør Thorvald Mogensen, Marathon Travel Club i Viborg, der har sendt 300 danske maratonløbere til New York, til Stand By. 

Læs også: Sådan undgår du sygdom i ferien