Her skal du shoppe i New York

Efteråret er oplagt til en shoppingtur til New York. Her er en guide til, hvor du kan shoppe luksus, hipt og gøre gode kup over there.

New York er spækket med butikker, vi guider til tre butikker i kategorien luksus, tre hippe, og tre af dem, hvor varerne er såkaldt mainstream. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Shopping i en af verdens mest populære storbyer går aldrig af mode, og en af de bedste årstider at gå shop amok i New York på er efteråret, hvor temperaturen er perfekt til at trawle gennem gaderne på jagt efter de gode kup. Og hvor man passende kan indkøbe en enkelt eller flere af årets julegaver samtidig...

Se også: 5 hotte hoteller i New York

New York er spækket med butikker, vi guider til tre butikker i kategorien luksus, tre hippe, og tre af dem, hvor varerne er såkaldt mainstream, men hvor man kan gøre et godt tilbud eller bare opleve stedet og stemningen.

Hvis du også vil guides til restauranter, barer, natteliv eller oplevelser for børn i New York, kan du downloade vores store guide til New York til bare 29 kr.    

Luksus

John Varvatos

Rock and roll hører i John Varvatos’ verden sammen med (herre)mode, og et besøg i butikken i Bowery levner ingen tvivl om dette. Elektriske guitarer og vinylplader hænger side om side med jeans, t’shirts med grafiske prints, rock-inspirerede jakker og læderstøvler. Priserne er høje, et prisskilt på 800 dollars på et par jeans er ikke et særsyn herinde, til gengæld er kvaliteten tilsvarende høj og designet supercool. 

Find også John Varvatos i Soho.

122 Spring Street, 315 Bowery, johnvarvatos.com 

Marc Jacobs

Topdesigneren Marc Jacobs har hele syv forretninger i New York. Fire af dem er – ganske praktisk for shoppere - samlet indenfor få hundrede meter i Bleecker Street, så uanset om man leder efter tøj mærket MJ til børn, mænd eller kvinder, tilbehør eller bøger (i Bookmarc, som åbnede i efteråret 2010 og hvor man for eksempel kan investere i dagbøger med tykt flødefarvet papir), kan man finde det her. Den mest besøgte af de fire er dog Marc by Marc Jacobs, som er designertøj til overkommelige priser.

382, 385, 400, 403 Bleecker Street, marcjacobs.com 

Tiffany

Diamanter er en piges bedste ven. Uanset om man har penge til at blive venner med diamanter eller ej, er det en oplevelse at træde indenfor i en af verdens dyreste smykkeforretninger, Tiffany på Fifth Avenue. Butikken er hovedkvarter for kæden og derfor stor nok til at man kan bruge timer på at ’vinduesshoppe’. Personalet kan godt være lidt prætentiøse – det hjælper at være iført dyrt tøj og gemme rygsæk og bærepose fra supermarkedet væk.

727 Fifth Avenue, tiffany.com 

Mainstream

Century 21

Den ligner en rodet udgave af H&M, og det kan godt tage så lang tid at komme gennem stativerne med tøj i denne store butik nær Ground Zero, at man opgiver, inden man har gjort det gode køb, man har hørt så meget om. Eneste råd: Hav tålmodighed. Det ér her, man kan gøre nogle næsten usandsynligt gode kup på designertøj, Det er der imidlertid også mange andre, der har fundet ud af, så kom tidligt og sæt god tid af til at trawle gennem stativerne.

22 Cortlandt Street, c21stores.com 

Bloomingdale’s

En af de mest ikoniske stormagasiner i New York hedder Bloomingdale’s og har eksisteret siden 1872. Forretningen spreder sig over en hel blok i ni etager, og er stedet, man finder et af byens største samlede udvalg af nyeste designs fra alt fra French Connection, Guess og Nike til Ralph Lauren og D&G. Samt naturligvis ’the little brown bag’ – designer-indkøbstasken, som Bloomingdale’s som de første opfandt som et modestatement tilbage i 1960erne.

59th Street, bloomingdales.com

Duane Reade

I Danmark har vi Matas, i New York har de Duane Reade, som er Matas ganget med 700, og så lige tilsat magasiner, chips, øl, og alverdens andet, som man ikke vidste, man havde brug for, før det ligger i kurven. Det mest fascinerende er imidlertid at slentre op og ned ad gangene og stirre på udvalget af hårvoks, af håndkøbspiller til alle former for sygdomme, af afblegningsmidler og af økologiske sæber. Og nå ja, så kan man også få sine billeder fremkaldt her. Ligger mere end 250 steder i New York og har døgnåbent.

duanereade.com

Hippe

Fabulous Fanny

Hvor cool er det ikke at komme hjem fra New York med et par solbriller – eller briller – som INGEN andre har, og ligeså cool og henkastet sige, at dem har man købt i den her lille butik i East Village, der har mere end 200 par vintage brillestel på hylderne? Fabulouos Fanny har også hatte fra blandt andet 30erne i sortimentet, komplet med fine hattebokse. Priserne på briller er ikke lave, men man kan være heldig at finde et unikt par helt ned til 100 kr.

335 east, 9th Street, fabulousfannys.com

Tulips

Pladsen er trang i den lille tøjbutik på Lower East Side, alligevel kan man sagtens bruge en time eller to på de få kvadratmeter, for udvalget af tøj, sko, tasker og smykker er ganske unikt. Mange af tingene er »hjemmelavet«, andet er bestilt hjem fra mere eller mindre ukendte designere i Los Angeles eller Asien. Fælles for varerne er, at man ikke finder lige præcis dén lilla vintage-kjole i silke, eller dén halskæde med små terninger i træ nogen andre steder. 

105 Stanton Street, tulipsnyc.com

TG-170

Da den såkaldte botique TG-170 åbnede i 1992, var det egentlig som et kunstgalleri, der solgte en lille smule »cutting-edge« tøj fra lokale designere on the side. I dag er tøj-delen vokset, men designerne er stadig anti-mainstream typen, og ting købt her fås ikke på hvert andet hjørne. Udover tøj kan man gøre et kup på blandt andet funky tørklæder, fede tasker og bælter,  smykker og især denim, som ejerne har en særlig forkærlighed for. Det er ikke billigt at shoppe urban-chicfashion her, især ikke, fordi man næsten med garanti kommer ud med noget fra den graffitimalede biks.  

243 Broom Street, tg170.com

Hvis du også vil guides til restauranter, caféer, natteliv og gode tips til hvad man kan lave med børn i New York, kan du downloade vores store guide til New York til bare 29 kr.