Luksusferie i Lissabon

Luksushotellet Altis Belém kombinerer en afstressende spa-oplevelse med eksklusiv gastronomi. Designet er inspireret af landets mange opdagelsesrejsende.

Det nyåbnede femstjernede Altis Belém Hotel & Spa i Lissabon er indrettet i en minimalistisk japansk stil. Her det stilfulde spa-område, hvor der venter timevis af forkælelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disen over de små, skvulpende bølger må vige for solens første morgenrøde, der giver et smukt genskin i sejlbådene, som ligger pertentligt til kajS i den lille marina.

Over trætoppene, der omkranser marinaen, kan jeg skimte tårnet i fæstningen Torre de Belém, som er et af Lissabons vartegn for de mange opdagelsesrejser, som de portugisiske søfarere drog ud på i velmagtsårene fra 1415 til 1822.

Jeg er checket ind på det fem-stjernede designhotel Altis Belém Hotel & Spa i Lissabon-bydelen Bélem, der er en nydelig og velfriseret forstad à la Frederiksberg.

Bélem, der er opkaldt efter israelske Bethlehem, var udgangspunktet for fortidens søfarere. Herfra stævnede skibene med de gæve mænd ud på nye eventyr langs den afrikanske kyst til Rødehavet, hvorfra de rundede den Persiske kyst, sejlede ned ad Malabar-kysten ved Indien, videre til New Zealand og langs kysterne ved Siam og Burma, hvorfra de fortsatte til Shanghai og Sydamerika.

Portugiserne er stolte af deres velmagtsår som kolonimagt og søfarernation, hvilket afspejles i det bombastiske vartegn for søfarerne, Padrão dos Descobrimentos, der ligger til venstre for hotellet.
I den 50 m høje stenblok er Portugals mest betydningsfulde opdagelsesrejsende mejslet ud i en række.
Herfra skuer de ud mod den flimrende horisont, der gemmer den store verden, hvorfra de hjembragte rigdomme og eksotiske handelsvarer som krydderier fra Indien og kaffe og sukkerrør fra Brasilien.

Midt imellem disse vartegn er jeg stået op til en vidunderlig udsigt over Doca do Dom Succeso – succesens havn.

De historiske omgivelser kravler videre ind i det ellers så minimalistisk indrettede hotel. De 45 værelser og fem suiter på Hotel Altis Bélem har nemlig hver sit design, der repræsenterer et sted i verden, hvor de portugisiske opdagelsesrejsende sejlede i havn.

Læs videre på næste side