Dansk par på Madeira for 36. gang

Dansk ægtepar hædret af Madeiras turistminister for at have besøgt øen 35 gange siden 1984.

Foto: Leif Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt ude i Atlanterhavet har Inge og Erling Hansen fundet deres "livs kærlighed" – den eviggrønne ø Madeira.

Læs også:
Hoteller på Madiera får topkarakterer

Siden de for første gang besøgte øen i 1984, har de været af sted 35 gange – og rejse nummer 36 er allerede bestilt. De startede med at rejse i fire uger – siden er det årligt blevet til tre rejser på i alt 10 uger.

Madeiras turistminister, Conceicao Estudante, har netop udnævnt det ældre ægtepar til turistambassadører for øen – en begivenhed, der blev fulgt af de lokale aviser og øens tv-station. Samtidig blev de to inviteret til hæderspladserne på den officielle tribune, når det store karnevalsoptog den 13. februar går gennem Funchals gader.

Eget værelse
Også i år bliver det til tre rejser til Madeira. Hver gang bor de på Spies’ Hotel Duas Torres, hvor den danske hoteldirektør hver gang inviteres på dansk frokost – kreeret af den medbragte mad fra Danmark.

Hotellets personale nyder også godt af ægteparrets besøg. Hver morgen byder Erling Hansen rengørings- og receptionspersonalet på friskbagt morgenbrød.

"Vi har fået vores eget værelse på hotellet. Og heldigvis kan vi altid lade en kuffert stå, så vi ikke skal slæbe det mest nødvendige frem og tilbage til Danmark," siger Inge og Erling Hansen, der har fundet deres egne favoritrestauranter i bjergbyen Monte og Funchal.