London-Beijing på bare to dage med tog

Kina har startet forhandlinger med 17 lande for at skabe en højhastighedsforbindelse mellem Europa og Asien.

Verdens hurtigste passagertog er kinesisk og tilbagelægger 1100 kilometer på knap tre timer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Denmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidst i december åbnede Kina sin højhastighedsforbindelse the Harmony Express mellem Wuhan og Guangzhou. Med hastigheder omkring de 350 kilometer i timen blev det verdens hurtigste tog.

Se billeder af det hurtige tog her

Og det ønsker kineserne nu at overføre til en lynhurtig togforbindelse mellem London og Asien. Transportmyndighederne har allerede startet forhandlingerne med en række af de 17 lande, som berøres af linieføringen, og man forventer at banestrækningen kan være på plads inden for 10 år.

Der bliver tale om en højhastighedsforbindelse, der kan køre de 8.000 kilometer mellem London og Beijing på to dage, så man kan passende tale om landskaber, der flyver forbi.

Passagerer og gods mellem Europa og Kina
Tanken er, at toget skal fragte passagerer og gods mellem Europa og Kina - men også fortsætte til Singapore. Og udover disse planlægges en togstrækning mod nord gennem Rusland, der fortsætter til Tyskland og forbindes med det europæiske jernbanenet.

Et afgørende problem, der skal løses, er sporvidden på den ny bane. Kineserne ønsker samme sporvidde som landet bruger lokalt, men det er ikke den samme som en række andre lande bruger.

Læs også: Verdens travleste skinner