Guide: Hvor skal vi hen i 2012

Vejret er en vigtig faktor i valget af rejsemål, men også bestemte begivenheder eller fraværet af andre turister kan være en væsentlig grund til at vælge en rejse til et specifikt land i en specifik måned.

Hvor skal du på ferie i 2012? - Vi giver de bedste bud, måned for måned. Foto: Walter Bibikow, Benita Marcussen, Jin Yude, Robert Harding, Dmitry Rukhlenko, Diego Azubel, Pedro Ugarte, Lars Johansen, Kjeld Olesen, Kim Flyvbjerg, Richard Sylvestersen, Fabio Muzzi, Leif Poulsen, Daniel Garcia, Scanpix, Colorbox, Flickr, PR. Fold sammen
Læs mere

Januar

Sydafrika

Hvad: Togrejse
Hvis drømmen er den ultimative togrejse, er her et godt bud: En rejse med The Blue Train fra Pretoria til Cape Town i Sydafrika – eller omvendt. Rejsen er simpelthen fem-stjernet luksus på hjul, hvor man triller gennem Sydafrikas fantastiske landskaber – en rejse på 1.600 kilometer, der tager 27 timer. Pris: 8-10.000 kr.


New Zealand

Hvad: Motorhome
New Zealands vilde natur er som skabt til at blive oplevet fra et mobilhome. Som sneglen med hus på ryggen har man sin bolig med sig rundt, og denne ferieform har boomet siden film-trilogien Ringenes Herre gjorde New Zealand berømt. På fem-seks uger kan man opleve både nord- og sydøen, og skal det være, så lad det være.
 

Canada

Hvad: Vinterferie
Whistler i det vestlige Canada var i 2010 vært for vinter-OL, og byen er med sin beliggenhed i bjergene og de enorme snemængder, der falder her, da også perfekt til alle aktiviteter, der involverer sne. Fra skiløb til snowboarding – for både begyndere og garvede – til muligheden for heliskiing og ture på snescooter.

 

Februar

Vest-Florida

Hvad: Sol og strand
Florida i februar er lig med vejr til bare arme og badetøj, og et godt sted at udnytte dét er på Siesta Keys på vestkysten, som på grund af sit fine sand på stranden adskillige gange er kåret til USA’s bedste strand. Siesta Keys Village er en god blanding af Gilleleje og Tisvildeleje og et fint sted at holde solferie, mens det stadig er vinter i de danske kystbyer.
 

Mexico

Hvad: Kultur (og sol)
Ønsker man sig en ferie, som består af lige dele solbadning og kulturelle input, hedder løsningen Mexico. Sandet på Yucatan-halvøen er kridhvidt, i havet er der fisk i alle de farver, dykkerinteresserede kan drømme om, og lige i baghaven ligger pyramider og andre levn fra Maya-kulturen. Som man kan opleve i den gennemsnitstemperatur på 28 grader, som Mexico har i februar.
 

Schweiz

Hvad: Ski
Schweiziske Zermatt ligger i skyggen af »toblerone-bjerget« Matterhorn, og den bilfri by er en blanding af en traditionel alpeby og et sofistikeret ferieresort. Her findes 47 skilifter og knapt 200 kilometer pister – plus muligheden for at stå på skøjter, kælke, isklatre, eller tage Gornergrat toget op til en overnatning i verdens højeste beliggende igloo landsby.

 

Marts

Indien

Hvad: Kultur
I Indiens gyldne trekant ligger nogle af de største kulturelle højdepunkter i det folkerige land, og som er bedst at besøge i marts, hvor her er tørt og med en udholdelig temperatur. Besøg blandt andet New Delhi, den lyserøde by Jaipur, spøgelsesbyen Fatehpur Sikri, og selvfølgelig af verdens vidundere Taj Mahal.

Grønland

Hvad: Hundeslæde og nordlys
At fare hen over et snedækket Grønland på en hundeslæde med udsigt til de store vidder og de halsende hunde foran slæden er en kæmpeoplevelse, som kun bliver endnu større, hvis man samtidig er så heldig at se nordlys, når mørket falder på.

Sevilla

Hvad: Storby
Sevilla i det sydlige Spanien er et godt alternativ til de mere kendte spanske storbyer, og som turisterne i marts endnu ikke har invaderet. Spis tapas på de små hyggelige restauranter, oplev flamenco på for eksempel La Carboneria, og besøg den imponerende gamle tyrefægterarena Real Maestranza.

 

April

Cuba

Hvad: Historie
Det er stadig slidte amerikanerbiler fra 1950erne, der præger bybilledet i hovedstaden Havana. Og gamle kvinder i farvestrålende klæder og med en gigantisk cigar i mundvigen. Salsarytmer lyder fra baggårdene og på de åbne pladser. Oplev en by fra en anden tid, inden det er for sent. Og i april, hvor vejret er godt, men her ikke er spækket med andre turister.
 

Portugal

Hvad: Shopping
I Lissabon er en dags shopping i byens hyggelige gader og kvarterer oplagt i april, hvor man kan smide overtøjet, men ikke smelter af varme. Der findes et væld af store mærkevarebutikker og shoppingcentre som »Vasco da Gama«, og i sidegaderne ligger små perler som handskebutikken »Luvaria Ulisses«. Folk kommer hertil fra hele verden for at købe de fine handsker.

USA

Hvad: Shopping
Vil du virkelig shoppe igennem, er Mall of America i amerikanske Minneapolis stedet. Her er tale om USA’s største indendørs butikscenter med 520 butikker og fire stormagasiner. Bruger man ti minutter i hver butik, vil det tage fire dage at nå gennem dem alle. Så vælg et hotel i nærheden af Mall of America.

 

 

Se næste side for resten af årets begivenheder