Fremtidsferier med robot-sex

Forsker giver sit bud på ferien anno 2050 præget af global opvarmning, ældre befolkning og forsyningsproblemer af mad, vand og flybrændstof.

Også modebranchen gør det i robotter - her er robotten "Miim", som gik med en bryllupskjole til et stort modeshow i Japan, designet af den japanske designer Yumi Katsura. Fold sammen
Læs mere
Foto: Franck Robichon
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Baren er bemandet med robotter. Hotelrummet kan skifte farve ved tryk på en knap. Krydstogtskibene er så store som hangarskibe. Og ønskes lidt intime fornøjelser, kan man bestille en robot til det.

Læs også: Unge turister i sex-orgie

Det lyder som det rene science fiction, men det er et seriøst bud på turismen anno 2050 fra turisme fremtidsforsker Ian Yeoman fra Wellington University i New Zealand.

På en turisme-konference forudså han en verden formet af den globale opvarmning  og en generelt ældre befolkning, der levede med forsyningsproblemer både med hensyn til vand, mad og brændstoffer.

"På den baggrund vil man have et mere kontrolleret samfund, hvor man er gået tilbage til masseturisme med et bredt udbud af indedørs aktiviteter," sagde han ifølge Travel News.

Listen af ferietilbud vil til den tid omfatte kunstige skicentre, zoologiske haver, cirkus-oplevelser, golfbaner og genskabte rekreative landskaber. Og på havene vil sejle gigantiske krydstogtskibe, der vil få vore dages hangarskibe til at ligne småbåde.

Mangel på arbejdskraft
Robotterne vil overtage servicefunktionerne på ferierne, mener Ian Yeoman. Ikke alene vil robot-personale være billigere, og dermed en måde at få ferieprisen ned på, når mad- og energipriserne har taget himmeflugt. Men der vil generelt også være mangel på arbejdskraft til den tid.

Robotter som bartendere, prostituerede og vagthunde
Robotterne kan servere i hotelbarerne, og fjernstyrede robot-vagthunde arbejder i hotellobbien. Og til den tid findes også hotelværelser med automatisk rengøring, mener han og tilføjede, at hotelværelserne i øvrigt i langt højere grav vil kunne tilpasses den enkelte gæst, med senge, der føler gæstens behov for blødhed og varme, og vægpaneler, der skifter farve, så det passer til gæstens humør.

"Man har til den tid robotter, man kan have en vis form for kommunikation med, og man vil også have robotter af mere prosaisk art. F.eks. robot-prostituerede, som ikke kan smitte med sygdomme som HIV. Men nu taler vi om ekstrem fremtid," fastslog Ian Yeoman.

Se også: "Nej, vi kan ikke hjælpe dig med dine bryster"