Eksperter: Populære rejsemål i 2009

Her vil mange flere rejse til i år, spår verdens førende rejsemedier og viser vej til "Top Five Upcoming Favorites".

Det er vand, som drømme er skabt af - vandet i Bay of Fires. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tourism Tasmania and George Apostolidis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hvem som helst, der står bag listen over de fem "opkomlinge" blandt alverdens rejsemål. Det er førende rejsemedier som Lonely Planet, Frommers, Forbes og Expedia, der sammen med individuelle globetrottere har fundet frem til de fem rejsemål, der efter deres mening vil rykke ud af anonymiteten og ind i alverdens rejsendes opmærksomhed i 2009.

Det er meget forskellige rejsemål, der har fået rejseeksperternes blå stempel, og med to europæiske, et sydamerikansk, et asiatisk og et i oceanien er halvdelen af verdensdelene repræsenteret.

De fem nye
I Europa er det Baskerlandet i Frankrig og Spanien samt det franske Languedoc-område, der er på vej frem i turistbilledet. I Sydamerika venter  Chilio med de mange mindre øer ud for Chiles kyst, og i Asien er det Nam Ha Nationalparken, et af de smukkeste og mest uberørte naturområder Laos, der har fået plads på eksperternes liste.

Den sidste af de fire verdensdele, Oceanien, er repræsenteret med den store ø syd for Australien: Tasmanien og nærmere betegnet øens mest kendte turistområde, Bay of Fires på østkysten.

Næste: Det smukkeste sted på kronprinsesse Marys fødeø.