Fem alternative oplevelser i Rom

Til alle dem, der for længst har set Trevi-fontænen, Vatikanet og den spanske trappe eller blot ønsker at vige uden om de turistpakkede attraktioner.

Giardino Degli Aranci-parken ligger på Aventinerhøjen, så der er udsigt ud over hele byen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Romantisk udsigtspark

Rom er i forvejen rigeligt romantisk, men hvis du vil nyde udsigten over byen – og fra en ovenikøbet romantisk park – så er Giardino Degli Aranci stedet. Haven er beliggende på Aventinerhøjen, der er en af Roms syv høje. Her kan man nyde udsigten over Rom og Peterskirken eller tage plads på en af havens bænke.

Hvad: Giardino Degli Aranci
Hvor: Ved Basilica di Santa Sabina all’Aventino

2. Tiramisu for nybegyndere

På hvert et gadehjørne i Rom vil man støde på et gelateria, der hævder at servere byens bedste gelato. Mange gange er det langtfra tilfældet – tværtimod. Heldigvis kan man også opsnuse de gode gelato-steder, hvor gelatoen ikke stråler af syntetiske farver og er tilberedt med pulverblandinger. Med foodien Daniela, der via Airbnb tilbyder en introduktion til gelato og tiramisu i Rom. Her mødes man på Danielas yndlingsgelateria, hvor hun fortæller alt, hvad hun ved om den lækre italienske is, mens man får lov til at smage en række forskellige gelato-smagsvarianter. Herefter går man videre med hende til Roms måske bedste tiramisu-adresse, hvor man, med hjælp fra det kompetente kokkepersonale, lærer at lave både tiramisu og gelato – og naturligvis får lov at spise begge bagefter. Så frokost kan man med andre ord godt glemme. Opskrifter får man også med hjem.

Hvad: To timers gelato- og tiramisu-introduktion
Hvor: I Roms centrum

3. Et romersk marked

Nyd en lun solskinsmorgen på det fantastiske udendørsmarked ved Campo dei Fiori. Det er byens ældste af slagsen, og på markedet finder du varer af høj kvalitet, som også de omkringliggende restauranter køber ind af. Pladsens historie er dog en smule dyster. I 1600 blev den italienske humanist og filosof Giordano Bruno dømt for kætteri og brændt levende midt på torvet. I 1889 blev der rejst en statue til hans minde, som er at finde midt på pladsen blandt de mange overdækkede boder.

Hvad: Piazza Campo dei Fiori
Hvor: I Parione øst for Tiberen

Lad dig friste af de italienske specialiteter på Campo dei Fiori-pladsens udendørsmarked. Fold sammen
Læs mere

4. Spis med Julia Roberts

Har man set den smukke film ’Eat Pray Love’ baseret på bogen af samme navn, genkender man måske restauranten her. Den hedder Ristorante Santa Lucia og ligger et stenkast fra den travle Piazza Navona. Når man drejer om hjørnet og finder restauranten på en lille ophøjet plads, mærker man en ro, der er sjælden af finde i det centrale Rom. Her kan man tage plads under de høje træer og syngende fugle og lade sine smagsløg forkæle, imens man tænker på, at ingen mindre end Julia Roberts har siddet på selvsamme restaurant under optagelserne til ’Eat Pray Love’. Få som forret en grillet artiskok (en af Roms specialiteter), og gå så ellers til en af restaurantens lækre pastaretter, der er til at savle over.

Hvad: Ristorante Santa Lucia
Hvor: Largo Febo 12

5. På den anden side

Magter man ikke at sætte en hel dag af til at besøge Peterskirken, er der andre muligheder. Rom er nemlig spækket til randen med bemærkelsesværdigt smukke kirkebygninger. I Trastevere (der betyder ’på den anden side af floden’) ligger en af dem. Santa Maria-kirken blev oprindeligt opført i midten af 300-tallet af pave Julius I. Senere, i 1140, blev den nuværende bygning anlagt. Inde i kirken finder man blandt andet 22 antikke søjler, der har oprindelse i forskellige antikke templer. Læg især mærke til det storslåede, forgyldte loft med fyldninger tegnet af den italienske maler Domenichino. Ifølge legenden ligger kirken placeret oven på det sted, hvor en hellig oliekilde på mirakuløs vis sprang ud.

Hvad: Santa Maria in Trastevere
Hvor: Piazza di Santa Maria in Trastevere

Santa Maria-kirken med sit kunstfærdige loft er et mindre overrendt alternativ til Peterskirken. Fold sammen
Læs mere

Rejseliv var inviteret af Airbnb