Singapore rundt på 24 timer

Singapore er en blanding af gammelt og nyt. Fem mio. mennesker er presset sammen i østaten, der ofte blot er en mellemlanding, inden man skal videre ud i verden. Men hvis man alligevel skal vente et døgn i Singapore, er her syv bud på, hvad man kan lave.

Singapore er en af verdens mest moderne og multikulturelle byer - det gør den spændende at udforske, selv hvis man kun har 24 timer til rådighed. Fold sammen
Læs mere

Kl. 8.30: Op ad østkysten på cykel

Selv om Singapore er både grøn og ren, er den også travl og kaotisk. Men man skal ikke langt væk fra højhusene, før der er ro på igen. The East Coast Park er en 185 hektar stor park, der strækker sig over 15 km på Singapores sydøstkyst. Det er bl.a. her, lokale og turister tager hen, når de skal slappe af, spise eller fiske. En af de populære aktiviteter her er at leje en cykel og trille op og ned ad de brede cykelstier, mens man har skov på den ene side og Singapore-Strædets blågrønne vand på den anden side. Efter et par kilometer dukker byens længste fiskermole op – hele 250 meter strækker Bedok Jetty sig ud i havet.

Hvad: The East Coast Park
Hvor: East Coast Park Service Rd, Singapore

Cykler du op langs østkysten i Singapore, støder du på byens længste fiskermole. Fold sammen
Læs mere

Kl. 11: Spis med singaporeanere og turister på hawkercentre

Et hawkercenter er et klassisk asiatisk madmarked, hvor boderne er linet op ved siden af hinanden, og hvor kunderne står i kø for at få en af de traditionelle retter. Prisen for en tallerken med kylling og nudler ligger på omkring 20 kr., og når man har fået den udleveret, sætter man sig blandt alle de andre på en af de mange bænke-bord-konstellationer, der findes her. Det minder på én gang både om en folkeskoles kaotiske kantine og om noget a la Torvehallerne i København. Her larmer, her er varmt, og man leder efter Fødevarestyrelsens elitesmiley, som man af gode grunde ikke finder her.

Hvad: Tiong Bahru Hawker Center
Hvor: 30 Seng Poh Road, Singapore

Kl. 12: Tag et smut til Kina i Singapore

Det tager ikke lang tid, og umiddelbart virker kulturforskellene heller ikke så store, men hopper man på Singapores metro og står af ved Chinatown Station, går man direkte ud i noget, der minder om det store land nogle tusinde kilometer nordpå. Husene er lavere, og Singapores skyskrabere tårner sig op rundt om denne del af byen. På de små gader i Chinatown og under halvtagene og markiserne findes der madboder og små butikker. For enden af gaderne troner Singapores ældste hindutempel. Sri Mariamman stod færdig for 190 år siden, og i dag kan man besøge det hver formiddag og aften.

Hvad: Chinatown
Hvor: 28 Pagoda Street, Singapore

Kl. 14: Fortsæt den multikulturelle stil

Singapore er en hel masse kulturer, der igennem århundreder er blandet godt og grundigt sammen. Derfor finder man også lidt af det hele i storbyen. Lidt nord for Chinatown kan man eksempelvis besøge det muslimske kvarter, hvor gadenavnene er Baghdad Street, Sultan Street og Arab Street. Området er kendt for at være trendy, ungt og multikulturelt, og især gaden Haji Lane har en god portion butikker, man kan lede efter mærketøj i. I området ligger også Sultan-moskéen, hvis enorme guldkuppel er synlig mange gader væk. Moskéen har åbent for besøgende i løbet af formiddagen og eftermiddagen.

Hvad: Det muslimske kvarter
Hvor: Baghdad Street, Sultan Street, Arab Street, Haji Lane

I det muslimske kvarter findes der – ud over de mange butikker – også moskéen Masjid Sultan, der har en enorm kuppel af guld. Fold sammen
Læs mere

Kl. 15: Få luft ude på ferieøen

’The State of Fun’ står der, når man kører ind på Sentosa. Den lille ø ud for Singapores sydspids er et populært sted, når man skal på udflugt, weekendtur eller slappe af. Og hvis man inde blandt skyskraberne har savnet et daseagtigt område, er Sentosa et godt bud. Her er der strande, vandland, Segway-ture, golf og alt muligt andet. Når man er på Sentosa, er man sådan rigtig på ferie. Bliver man sulten, kan man eksempelvis tage på Osia, der er en moderne australsk restaurant, som ligger inde i det overdækkede resortområde. Sidste år blev restauranten hædret med sin første Michelin-stjerne.

Hvad: Sentosa

Kl. 20: I toppen af et supertræ

I Singapores knap fire år gamle naturpark ’Gardens by the Bay’, er det meste stort og højt. F.eks. ambitionerne, som er, at man vil øge beboernes livskvalitet ved at gøre det meste af byen grøn. Men her er også verdens største drivhuse, som bevokser alverdens planter. Og så er der de 25-50 meter høje supertræer, som står i naturparken. Egentlig er det ikke træer, men konstruktionerne ligner kæmpestore træer, og når det bliver mørkt, foregår der et lysshow i dem. Turisterne sætter eller lægger sig ned for at nyde det, og når man er færdig med det, kan man tage op i et af supertræerne, hvor der findes en bar.

Hvad: Gardens by the Bay
Hvor: 18 Marina Gardens Dr, Singapore

Alt er stort i Singapore – også i ’Gardens by the Bay’, der ligger ved hotellet Marina Bay Sands. Fold sammen
Læs mere

Kl. 22: Drinks og dans på 33. etage

Singapore er en høj by. Men ikke så høj som andre af verdens storbyer, og det skyldes den nærliggende lufthavn. Den betyder, at skyskraberne i byens centrum ikke overstige 280 meter. I den højde kan man på skybaren 1-Altitude se ud over det meste af Singapore. Nede på gaden bliver man vist ind i en elevator, som fører en 282 meter op, hvor man bl.a. kan drikke byens signaturdrink, Singapore Sling, mens man sidder i sofaerne på højhusets tag i den lune aften. Der er ingen risiko for, at man kommer til at fryse, og falder man lidt hen, skal man bare kigge ned eller ud på de mange lysende skyskrabere, man pludselig er kommet i øjenhøjde med.

Hvad: 1-Altitude
Hvor: 1 Raffles Place, Singapore