Det må du ikke i Italien

Når du tager på ferie i udlandet, kan du hurtigt komme galt af sted, hvis ikke du kender de lokale love.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har man ikke styr på den lokale lovning på rejsemålet, kan man som turist - mere eller mindre uforvarende - pludselig ende på den forkerte side af loven.

Se også: Verdens mærkeligste love

Det måtte den amerikanske stjerne-instruktør, Steven Spielberg, sande, da han fornyelig blev idømt en bøde for at sejle for tæt på kysten af den italienske ferieø Sardinien. Det skriver britiske telegraph.co.uk.

Den 64-årige instruktør ferierede i sin 85 meter lange yacht ved Maddalena archipelago, en lille ø-gruppe tæt ved franske Korsika og italienske Sardinien. Spielberg ville, sammen med en gruppe venner, der også inkluderede skuespillerinden Gwyneth Paltrow, ind på stranden nær Porto Liscia på Sardinien.

Se også: 12 Film, der giver rejsedrømme

Forbudt at sejle helt ind til kysten
Sejlturen ind til kysten foregik ikke i yachten, men i en mindre båd med motor. I følge den lokale lovgivning er det forbudt at sejle helt ind til kysten i motoriserede både, da det kan være til fare for strandgæsterne i vandet.

En indigneret turist på stranden ringede til den lokale kystvagt, og den oscarvindende instruktør blev efterfølgende tildelt en bøde på 172 euro.

Se også: Din bil konfiskeres i udlandet

Med nogle af Hollywoods mest indbringende film på CV'et, estimeres det, at Spielberg har en formue på 3 milliarder dollars. Og det forlyder også i italienske medier, at Spielberg tog det pænt og betalte dagen efter.

Her er syv ting, du (og Spielberg) heller ikke skal gøre på ferien i Italien:

  • I Castellammare di Stabia, syd for Napoli, er miniskirts, lavtaljede bukser og for meget kavalergang forbudt. Overtræder man dette, risikerer man op til 300 euro i bøde. Her er det også forbudt at bande offentlige steder og klatre i træer.
  • Der er også dresscode på den italienske ferieø Capri. Turister skal klæde sig sømmeligt på, når de bevæger sig rundt i gaderne. Og så skal det helst ikke larme. Hvis du trasker af sted i moderigtige clogs eller andet fodtøj med træsåler, lægger du dig samtidig ud med de lokale myndigheder.
  • Det er ikke kun i Benidrom i Spanien, at der venter store bøder for at bygge sandslotte på stranden. På stranden i Eraclea nær Venedig er det også ulovligt. Det hedder sig at, det forhindrer de øvrige strandgæsters færden på stranden.
  • I det historiske centrum i Rom er det ikke en god idé at hive den medbragte panini op af tasken for at stille sulten. Her er det nemlig ikke tilladt at spise på gaden.
  • Tjek, om du har penge nok med på ferien i byen Eboli, før du kaster dig ud i at kysse i bilen. Her kan det koste dig op til 500 euro at benytte kyssetøjet i køretøjet.
  • I Lerici på den italienske riviera skal du være iført mere end badetøj på vej til og fra stranden. Og når du er tilbage i dit ferieresidens, er det ikke bestemt vellidt, hvis du hænger dit våde håndklæde til tørre ud af vinduet.
  • I den toskanske by Lucca er det ikke tilladt at fodre duerne i centrum. Og i Cesena ved adrianerhavet gælder det også omstrejfende katte.

Se også: Det må du ikke gøre i Thailand