Verdens værste love

Hvert land har sine særprægede love og regler, men de særeste behøver man ikke at finde i de mest eksotiske egne.

Foto: Bent K Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verden over er der i dag flere love og regler end nogensinde tidligere i historien. Dels fordi der uophørligt udtænkes og vedtages nye love og dels fordi det ofte er lettere at lade gamle og utidsvarende love og forordninger stå i lovbøgerne end at stemme dem ugyldige og ud. Det, håber vi, er forklaringen på, at særprægede love ikke kun hører til i de mest eksotiske egne.

For eksempel er det stadig i British Columbia i Canada ulovligt at dræbe en Sasquatch. Det lyder måske rimeligt nok, men en Sasquqtch er et stort behåret uhyre med enorme fødder, som man ikke engang er helt sikker på eksisterer.

Har lovgiverne her fået fået for lang snor? Her er i hvert fald flere eksempler hentet fra matadorabroad.com.

Hæng rustningen i garderoben

I England er det stadig forbudt at gå indenfor i parlamentet iført rustning. Der er næppe tale om, at det i det daglige er et stort problem, at folk kommer skramlende i harnisk, men loven er utvivlsomt udsprunget af, at man på et tidspunkt ikke kunne være helt sikker på, at folk der ankom i panser og plade havde til hensigt udelukkende at argumentere verbalt.

I øvrigt er det ifølge loven heller ikke tilladt for britiske politikere at falde døde om i Houses of Parliament, ser man sløj ud, må man påregne at få vist døren. Det er dog uklart om der har været retlige efterspil som følge af at ældre parlamentarikere er aflidt på jobbet.

I Nordkorea kan politiske ledere, der falder døde om, mens de er på arbejde, derimod påregne at blive udråbt til evige ledere - og deres efterkommere kan få lov at blive diktatorer, der truer resten af verden med atomvåben og som derefter indkøber kæmpekaniner i Tyskland for at løse landets fødevaremangel.

Det er i hvert fald, hvad den diktatoriske Kim Jong-Il har gjort. Han fik vedtaget en lov, der ophøjede hans far, Kim Il-Sung, der døde i 1994, til “Evig Præsident”.

Mor er med første gang

I det sydamerikanske land Colombia, er der en by, hvor man har en regel om, at første gang en kvinde har sex med sin mand, skal hendes mor være tilstede. Så er det ikke let, at være mand.

Derimod har man en regel i byen Wichita, i staten Kansas i USA, der fastslår, at den måde, hvorpå en mand behandler sin svigermor, aldrig kan bruges som begrundelse for skilsmisse.

Også andre lovgivere har haft tanke på folk ægteskabelige samliv. I Argentina er der en lov, der forbyder underdyner med dun. De lovgivende fædre begrundede det med "at slig svaghed jo ligefrem indbyder vellyst". Føj for den lede, istemmer vi bare.

Derimod er det mere uklart, hvad den lovgivende forsamling i staten Massachusetts havde i tankerne, da de vedtog, at det skulle være strengt forbudt at have seksuelt samkvem med en person udklædt som klovn i et Rodeo, når der er heste til stede. Altså nogle mænd og deres seksuelle fantasier...

Ingen sex med pindsvin

Men det bliver om muligt værre i endnu: I Florida er det ulovligt for mennesker at have sex med et hulepindsvin. Ja! Og forhåbentlig også for alle andre typer pindsvin, tilføjer vi for egen regning.

I staten Minnesota er det derimod forbudt for mænd at have seksuelt samkvem med fisk. (Nu stopper de mennesker med at ryge pot i arbejstiden!)

Og i byen Headland, i staten Alabama, er det udtrykkeligt forbudt for kvinder iført natkjole at indlade sig på flyvning i privatfly. Her er utvivlsomt tale om et af de tidligste forsøg på at lovgive sig til større flysikkerhed.

Gratis foder og vand til hesten

I Australien er hyrevogne forpligtiget til at køre rundt med en balle hø og barer er på samme måde forpligtiget til at sørge for hakkelse og vand til kundernes heste og stranden ved Brighton er det ikke tilladt at være iført lyserøde shorts på søndag eftermiddage.

I Australien er det i øvrigt også forbudt at blive antruffet på gaden iført tætsiddende sort tøj, filtsko og sort farve. Det lyder som den beklædning listetyve ville iføre sig. 

Se flere fjollede love og regler på dumblaws.com, wierdsexlaws.com og lawguru.com