Check-in: Hotel Fort Canning

Et boutique-hotel er kendetegnet ved at være et lille, personligt, luksuøst hotel, hvor der er kælet for detaljerne. Alt det lever Hotel Fort Canning op til.

Foto: Judith Betak

Første indtryk
En stor hvid kolonitidsbygning med søjler og rødt tag. Den historiske bygning gemmer sig i grøn frodighed i Fort Cannning Park, der hæver sig midt i byens centrum og omkranser et vandreservoir. Tilbage i 1300-tallet havde kongen af det malajsiske rige Temaseks slot her. Da briterne rykkede ind, befæstede de i 1861 bakken og gjorde den til hovedsæde for deres styrker med kaserner og administration.

Det nyåbnede hotels bygning var under anden verdenskrig hovedsæde for British Far East Command. Da Singapore blev selvstændig rykkede deres styrker ind, men senere blev bygningen countryclub. Foran receptionen er der i gulvet under store glasfliser udstillet arkæologiske fund fra parken.

Værelserne
86 værelser i tre forskellige udgaver. De Luxe, Premium og Suiter. Der er højt til loftet, gulvene er af træ. Væggene beige og møblerne af lyst træ. Gavlen over kingsize-sengen er mørkebrun og går næsten til loftet, og indbygget i væggen overfor, hænger en mega-fladskærm med netadgang og tastatur på hylden under.

Espressomaskine og skuffe med el-kedel og kaffe-/teudstyr. Lille køleskab til drikkevand, og hvad man selv måtte fylde i det. El- og telefonstik under en lem i skrivebordet og gratis wi-fi. For enden af værelset er der fyldningsdør med glasvægge på begge sider ud til »altan-badeværelse« med et stort vindue og udsigt over byen. Her er fritstående badekar, toilet og fritstående håndvask, brusekabine i glas med »regnvejrsbruser«.

Mad og drikke
Hotellet huser restauranten Gattopardo, med upclass syditaliensk køkken. Restauranten driver også baren med loungestemning i lobbyen. Sidst på året, når bygningen til den udflyttede countryclub »Glass House« er klar, kan hotelgæsterne også benytte det bistro-coffee house, der vil åbne der.

Særligt
Hotel og country club drives sammen. Klubben er ved at opføre en ny bygning ved siden af hotellet. Men faciliteterne deles, f.eks. er der i hotellets kælder et stort fittnesscenter med ansat instruktør, som hotelgæsterne kan benytte sig af. Og i haven er der to swimmingpools. Et 25-meters motionsbassin og et fornøjelsesbassin med solstole og -møbler i lounge-stil.

Plus
Et boutique-hotel er kendetegnet ved at være et lille, personligt, luksuøst hotel, hvor der er kælet for detaljerne. Alt det lever Hotel Fort Canning op til, men fællesskabet med den private klub gør det til »super boutique«, som de siger på hotellet. Giver det lidt ekstra til »boutique« med fitness, pools samt mødefaciliteter og to ballrooms.

Minus
Værelserne er små. Der er for eksempel ikke plads til at have en halvt udpakket kuffert liggende nogen steder. Men indretningen er alligevel »rummelig«. Den fredede bygning havde oprindelig arkader på begge sider på både første og anden sal, hvorfra der var indgang til kontorlokalene. Nu er der på hotelvis etableret en gang midt i bygningen med døre til værelserne, og arkaden er inddraget i værelserne, og i nogle indrettet som badeværelser.