Check-in: Masindi Hotel

Hotellet fra 1923 er et Ugandas ældste og historiske personer som Ernest Hemingway, Humphrey Bogart og Katherine Hepburn har gjort stop for at overnatte netop her.

Foto: Stefan Singh Kailay

Første indtryk
På den cirka 215 kilometer lange jordvej fra Ugandas hovedstad Kampala mod nationalparken Murchison i nord finder man Masindi Hotel.
Hotellet er bygget i 1923 og er dermed et af landets ældste. Efter flere timers kørsel på de karakteristiske røde jordveje er hotellet et kærkomment stop, inden man når nationalparkens endnu mere besværlige veje.

Masindi Hotel er bygget i klassisk kolonistil med mørke, afrikanske træsorter, en lang veranda og småsprossede vinduer. Som gæst kan man levende forestille sig, hvordan historiske personer som Ernest Hemingway, Humphrey Bogart og Katherine Hepburn har gjort stop for at overnatte netop her, inden de skulle give sig i kast med den vilde, afrikanske natur. 

Værelserne
Hotellet er opdelt i en hovedbygning og en tilbygning, og der er forskel på værelserne afhængig af, hvilken del man bor i. Hovedbygningens værelser er i en pænere stand og er generelt pæne efter afrikansk standard, men man får mere atmosfære og historisk vingesus end ligefrem luksus. Det gør sig især gældende for værelserne i tilbygnigen, som med seng, stol, klædeskab, lille fjernsyn og badeværelse sagtens kan udgøre rammerne for en overnatning, men ellers ikke er noget specielt.

Desuden befinder man sig i en del af Afrika, der fra en europæisk hotelgæsts synspunkt er en anelse upålideligt. Der er risiko for strømafbrydelser. Udover enkelt, dobbelt og trippelværelser er der både en såkaldt VIP-suite med en ekstra stue og en hytte med eget køkken.

Mad og drikke

Masindi Hotel serverer både lokal, continental og indisk mad i den tilhørende Kabalega Restaurant and Terrace. Den indiske mad er klart den bedste. Man forledes til at tro, at ejerne eller i hvert fald kokken er indisk, for der er fuldstændig styr på krydderierne, og man kunne lige så vel tro, at man spiste i Mumbai.

Den indiske mad serveres på autentisk manér i små kobbergryder på traditionelle varmeapparater. Både vegetar- og kødretter er virkeligt gode. Den lokale, afrikanske cuisine er til gengæld ikke specielt velsmagende i restaurantens version.
Men morgenmaden er derimod god med masser af frisk, lækker frugt, og friskpresset juice til den sædvanlige kombination af røræg, pølser og kaffe. Desuden kan man bestille en pakket frokost til safarituren.

Særligt
Der er en hyggelig lille have bag hotellet, og i det hele taget er stemningen og atmosfæren meget betagende. Det samlede indtryk er ganske enkelt en følelse af autencitet. Det skader heller ikke, at man kan sidde og gruble over tilværelsen det samme sted, som Ernest Hemingway gjorde det. Eller drikke en gin & tonic samme sted, som Humphrey Bogart og Katherine Hepburn gjorde det efter dagens sidste optagelser til den klassiske film »The African Queen«.

Plus
Det er et fortrinligt stop, inden man kører ud på safari i den nærliggende nationalpark. Der er en afslappet stemning med en dejlig lille gård i midten af hotellet og afslappende terrassemøbler. Selv om de ansatte nogle gange kan virke lidt for afslappede, vil hotellet nok have en udpræget afstressende effekt på de fleste.

Minus
Der er forskel på værelserne i selve hovedbygningen og i tilbygningen, hvor dem i hovedbygningen klart er at foretrække. Derudover er det et irritationsmoment med de lejlighedsvise udfald i strømforsyningen.