Check-in: Hotel W i Barcelona

Med en fremragende beliggenhed og et udtryk der minder om sejlet i Dubai, er Hotel W ikke til at komme udenom.

Overalt på hotellet er udsigten fænomenal. Om det er fra pooldækket øverst eller værelserne, der enten vender mod byen eller havet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Beliggenheden er fremragende. Helt ude på Barcelonas havnefront omgivet af hav på tre sider. Men det er udsigten fra værelset, når man træder ind af døren, der er ved at blæse mig tilbage ud på gangen. Panoramaruden er indstillet på »blåt middelhav« så langt øjet rækker – garneret med et par luksusyachts og et enkelt fragtskib. Synet suger stressen ud af kroppen.

Shakeren står allerede fremme på sofaen, der løber langs hele vinduet, og en enkelt vodka-martini tager de sidste rester af arbejdsstress efter en lang dag på farten. Hotellet er tegnet af arkitekten Ricardo Bofill og beliggenheden for enden af La Barceloneta – den catalanske hovedstads strandpromenade – giver det en unik placering tæt ved det fuldstændigt afslappende Middelhav uden at slippe byens puls. Visuelt minder det om »sejlet« fra Dubai, bare i en mere ydmyg europæisk udgave.

Værelserne
Hotellet har 473 værelser, hvoraf de 67 er suiter. Alle værelserne har havudsigt – bedst er værelserne mod syd. Omvendt har de nordvendte værelser et vue ind over byen – så i sidste ende afhænger værelsesvalget af temperament. Det er ikke de største værelser, men de store panoramaruder lukker så meget lys ind, at de føles store. Sengene er placeret centralt med udsigt til vinduet, og bag hovedgærdet står et stort skrivebord, så du også kan arbejde lidt til den fremragende udsigt.

Står den på afslapning, står der en lang sofa langs vinduet, så du kan ligge arm i arm med udsigten. Møbler og indretning er minimalistisk og moderne, og brusebad og toilet gemmer sig bagerst i værelset bag matterede glasvægge. Der er minibar med stort set alt, hvad en minibar nogensinde har budt på – inklusive moderigtige klip-klappere, til hvis man skulle have glemt sine egne.

Mad og drikke
Hotellet har to restauranter og tre barer. Morgenmaden serveres i Wave-restauranten i stueetagen med udsigt til Stranden og hotellets pooldæk. Her kan man få lette snacks resten af dagen – inspireret af det spanske middelhavskøkken. Bravo restauranten er hotellets kulinariske højdepunkt. Den bestyres af bysbarnet Carlos Abellán, der har skabt sig et navn ved at kombinere gode, friske catalanske råvarer med de nyeste trends og tendenser inden for det internationale cuisine.

Hotellet har flere barer, men det er især Eclipse på 26. etage, der imponerer. Tag den særlige elevator fra lobbyen, og små ti sekunder efter træder du ind et loungeunivers med kølige middelhavsbeats dirigeret fra dj-pulten for enden af baren. Der er en fantastisk udsigt om aftenen over byens skyline og det mørke middelhav.

Særligt
Det er ikke til at komme udenom hotellets eminente samspil med Middelhavet. Placeringen, omgivet af hav, strande og strandpromenaden, får gæsterne til at glemme, at de er midt i en storby. Derudover har hotellet et velekviperet Spa og et stort fitnesscenter til dem, der kræver mere end en fremragende udsigt for at finde i balance. Som et kuriosum ligger hotellet lige ved siden af Barcelonas eksklusive yachtskibsværft, så hvis man er til dyre både, er der masser at se på fra elevatorplatformene, mens man venter på et lift ned til lobbyen.

Plus
Hotellet ligger tæt ved lufthavnen, kun 15 km og omkring 20 minutters kørsel uden for myldretiden. I tæt trafik tager det 40 minutter. Men hotellets placering er og bliver dets største aktiv.

Minus

ALT på værelser har stort set en prislap. Selv kildevanden på natbordet har en krave på, hvor der står 4 euro. Det virker lidt grådigt, når værelsespriserne begynder ved 2.500 kroner pr. overnatning.