Check-in: Kunst-hotel i Köln

Direkte ned til Rhinen ligger kunst-hotellet Art'otel, hvor den koreanske kunstner SEO udstiller næsten 300 meget farverige, globaliserede værker.

Mange af værelserne har glas-karnapper, hvorfra man kan nyde udsigten over havnen og Rhinen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Set udefra afslører Art'otel Køln ikke meget. En lang, grå, firkantet bygning set fra gade-siden. Hotellet ligger ned til den gamle havn, og mod vandet er der sat små glas-karnapper på en række af værelserne. Gå fra gaden de få trin op til lobbyen, og få en helt anden oplevelse. Her fornemmer man design-hotellets enkle linier og farver, krydret med pang-farver på møblerne.

Værelserne
De fleste værelser er på 24 kvadratmeter og ganske enkelt indrettede. Dominerende er det store fjernsyn på væggen over det smalle bord, der strækker sig i næsten hele værelsets længde. Badeværelset har en glasvæg, der er udsmykket med kunst i stærke farver - men det er lidt underligt, at håndvasken befinder sig på bordet ved fjernsynet og ikke på badeværelset.

Mad og drikke
Restauranten og baren Chino Latino er asiatisk inspireret og serverer fremragende sushi i en by, der ellers er præget af det ganske kraftige tyske køkken.
Om sommeren kan maden indtages på den udendørs terrasse, der har udsigt til lystbådehavnen og floden Rhinen i baggrunden. Her fås alle mulige drikkevarer, men mange holder sig til Kølns egen øl, Kölsh, der fås i 17 forskellige udgaver, afhængig af hvilket bryghus/bar/restaurant man befinder sig i.

Særligt
Art'otel-kæden er kunst-hoteller, hvor særligt udvalgte kunstnere har værker hængende på væggene. Her i Køln er det den koreanske kunstner SEO, der udstiller næsten 300 af sine meget farverige værker. Hun kombinerer bjerge fra Korea, skove fra Kina og floder fra Frankrig, som slet ikke hører sammen - men det er netop hvad der sker med globaliseringen i den virkelige verden, mener hun. Det er rart at gå rundt på hotellet og finde den samme kunstners værker over det hele.

Plus
Hotellet ligger fantastisk i Køln, hvis man er turist. Direkte ved lystbådehavnen og Rhinen og de nye byggerier, der kan minde lidt om nybyggeriet i Sydhavnen i København. En kort gåtur væk finder man den »gamle« by (Køln blev næsten bombet væk under 2. verdenskrig, så alt byggeri er fra efter krigen, men dette her er opført, som det så ud før krigen.) Lidt længere nede ad floden møder man den verdensberømte katedral med tvillinge-tårnene, der er på UNESCOS kultur-arvs-liste.

Minus
Måske en detalje, men det er altså ikke smart, at håndvaskene er placeret i værelset og ikke på badeværelset.