Check-in: Bali Hyatt

Hvordan kan 100 gartnere være ansat på et hotel indrettet med bambusmøbler? På Bali Hyatt går det hele op i en højere enhed.

Hotellets pool er super indbydende - også om aftenen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk:
Hotellet er en klassiker på østkysten, der hvor turismen på Bali blev født - i Sanur, øens første badeby. Der hvor stjerner som Charlie Chaplin og Barbera Huttson ferierede i 1930'erne.

Turismen voksede, og i 1966 blev øens største - højeste - hotel bygget i den nordlige del af stranden. En betonklods i tidens design på 9 etager. Områdets beboere så med gru på monsteret, som ligger der endnu, og fik i fællesskab indført bygningsregler, så der for fremtiden ikke måtte bygges over palmehjøde" - 14 meter, som svarer til tre til fire etager .

Som Hotel Hyatt, der åbnede i 1973 og putter sig ind mellem kokospalmerne fra den tidligere plantage på stedet. Hotellets lobby er bygget i traditionel balinesisk stil med højt loft af palmeblade og "gong-musik" fra faste gamelan-spillere.

Værelserne:
Hotellet har 386 værelser, der er placeret i tre forbundne gårde med hver fire bygninger i fire etager omkring et haveanlæg. Lidt labyrintisk i starten, til man fanger den logiske opbygning.

Værelserne er store og lyse samtidig med, at der også er en dunkel stemning. De hvide vægge lyser op, mens lyset fra altanen er sparsomt. Den er tegnet for skygge og kølighed og ikke sol og varme. Indretningen er også lidt ying og yang.

Tunge traditionelle balinesiske træmøbler sat sammen med et let møblement med to lænestole og et lille rundt bord i bambus. Der er »walk-in-closet«, badeværelse med kar og en »skænk« gemmer minibar og el-kedel til te og kaffe.

Mad og drikke:
Der er fire restauranter. Cupak Bistro, hvor der også serveres morgenmad, Omang-Omang grill ved swimmingpoolen, Pizza Ria med italiensk mad og  Wantilan Café med traditionel balinesisk-indonesisk køkken. Uden for hotellets have på den anden side af gaden ligger den kinesiske restaurant, Telaga Naga.

Der er flere barer. Bl.a. pianobar i lobbyen, strandbar foran Pizza Ria og en såkaldt »swim up bar« nede i den store swimmingpool.

Særligt:
Beliggenheden i første række til stranden og den mange kilometer lange promenadesti langs vandet er eminent. Og det er den store imponerende tropisk have omkring hotellet også. Frodig, farvestrålende og utrolig velholdt.
Hotellet har omkring 500 ansatte, og det siges, at de 100 af dem er gartnere, og at haven indeholder op mod 600 forskellige plantearter. Man tror det gerne. Haven indbyder til spadsererture. Her ligger også de to swimingpools. Den livlige med »swim-in bar«, og den mere stille pool nær de varme boblebade plus badet med nedkølet vand hvor der er direkte udsigt over havet.

Plus
Hotellet ligger tæt ved lufthavnen, kun 15 km og omkring 20 minutters kørsel. Hotelleets spa, som tilbyder en hel serie af forskellige behandlinger, er også på plussiden sammen med den private strand med solstole og parasoller foran hotellet. Vil man i stedet være aktiv er der fitness center, jogging rute, og volleyball-, tennisbaner og udendørs og badmintonbaner.

Minus:
Hotellet er efterhånden lidt »op i årene« og det kan ses. Nogle vil opfatte indretningen som lidt gammeldage, mens andre formentlig vil nyde, at det er ældet med ynde og kalde det »sjæl«.