Charterferie i børnehøjde

Badeture, minidisco, små eventyr, stor opmærksomhed og masser af is var nogle af ingredienserne på Tenerife.

Vær sikker på, at der er en legeplads, opvarmet pool og opvarmet børnepool på hotellet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Eising
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Se lige mig, far!« Olivia springer henrykt i den varme pool, og selvom ferien kun lige er begyndt, er det svært at forestille sig, at vi for mindre end et døgn siden traskede hjem fra børnehaven i frostgrader. Nu har vi lagt januarmørket bag os til fordel for Tenerifes blå himmel og tyve graders varme – i en uge er flyverdragt udskiftet med badedragt.

Næste side: Seks gode råd - når du har små børn med på charterferie

Jeg vinker til fruen, der kan overskue hele poolområdet fra balkonen til den to-værelses lejlighed, vi råder over.
Gustav på ni måneder kravler henrykt rundt på balkonens kølige flisegulv, og jeg sender en venlig tanke til vort svenske broderfolk og deres lave kronekurs, som har gjort solferien mere end 4.000 kroner billigere.

Charterrejsen er bestilt og betalt via Ving i Sverige og ikke MyTravel i Danmark – den eneste forskel er prisen.
»Far, hun siger det ikke rigtigt!«Jeg vender blikket tilbage mod poolen, hvor min tre-årige datter er ved at gøre sig de første feriebekendtskaber.

Vi er langt fra den eneste børnefamilie, der har fundet vej til det hyggelige og afslappede lejlighedshotel Villa Mandi i feriebyen Los Cristianos på Tenerifes sydkyst. Baderinge, badedyr og legetøj viser sig gode til at bryde isen med, og ellers kan far eller mor hurtigt træde til som tolke fra bassinkanten.

Børnevenligt
Tenerife er den største af De Kanariske Øer og et yndet chartermål. Især på vulkanøens sydlige del er solgarantien høj, og her finder man de to store feriebyer Los Cristianos og Playa de las Américas, som er vokset helt sammen.

Playa de las Américas er hektisk og pulserende, hvor Los Cristianos – oprindeligt et lille fiskerleje – virker mere charmerende og autentisk. Vi har bevidst valgt et hotel ved golfbanen et stykke væk fra strandkanten, de største turistkoncentrationer og det vilde natteliv. Det giver en tilbagelænet, rolig og meget børnevenlig atmosfære, men betyder også, at vi må trave tyve minutter for at nå havnen og strandene i Los Cristianos. Men med en uundværlig klapvogn til hver af ungerne er det nu ikke galt.

Strandtur
Vi passerer den ene strand efter den anden, og der er massevis af boder, butikker, restauranter og gadesælgere. Vi stopper for at se på surferne, der udfordrer de vilde bølger, går på line på en kantsten, spiser enorme jordbæris og leger på hver eneste legeplads, vi kommer forbi.

Men for Olivia er det nu alligevel Los Cristianos’ store, børnevenlige strand Playa de las Vistas med importeret afrikansk sand, der trækker mest.

»Jeg vil ned og løbe i sandet,« bekendtgør hun begejstret og har allerede smidt sandalerne. Kort tid efter tonser hun af sted i vandkanten, mens lillebror kigger på fra klapvognens behagelige skygge. Snart er hun gennemblødt, og vi har selvfølgelig hverken taget håndklæde eller badetøj med.

Pyt, efter nogen tids vandpjaskeri bliver tøsen pakket ind i fars trøje, og så finder vi hen til den café, vi spottede tidligere, hvor de er leveringsdygtige i både god kaffe og varm chokolade med flødeskum.

Discotøs
Det er første gang, vi er på egentlig charterferie med de små, og vi indser hurtigt, at når den dødssyge udtur – godt fem timer i fly plus et par timer i lufthavnen – er overstået, handler det i høj grad om ikke at »pakke« dagene alt for meget, men i stedet improvisere i forhold til børnenes behov, luner og dagsform.

For Olivia er det et eventyr bare at udforske hotellet, plaske rundt i poolen, lege på legepladsen eller gå med ned i supermarkedet, for at liste chokolade i indkøbskurven. Og så er minidiscoet, hvor de skandinaviske guider danser med børnene, et kæmpehit – ikke bare for vores datter, men for alle pigerne på hotellet. Drengene derimod holder sig væk.

Charmetrold
Det er helt vildt, hvor megen opmærksomhed, vi får, fordi vi har børn med. Særligt lille Gustav med sine smilehuller og stjerneøjne charmerer sig gennem ferien. Overalt bliver han dikke-dikket, og i hotellets restaurant er det næsten ved at tage overhånd.

Pedro, Ramon, Carlos og de andre ekstremt imødekommende og venlige tjenere står nærmest i kø for at klappe sønnike på hovedet, highfive hans små barnehænder og ruske i hans basunkinder.

Og det er faktisk rigtig hyggeligt og skægt, når først man har slugt sine nordiske reservationer. Som Pedro siger med et stort smil, inden han løfter Gustav op: »Relax, Jesper, you’re on holliday!«

På vulkaner
Og jo, vi slapper af, men har dog også planlagt nogle udflugter – ja, faktisk har vi lejet en bil hele ugen, så vi har frihed til at køre rundt på øen, hvor der er masser af naturoplevelser.

Det viser sig at være lidt overkill, da vi reelt kun bruger bilen et par dage – en tur op langs kysten nordpå bliver det til, og en anden dag får farmand trænet sin bjergkørsel, da vi kører igennem nåleskove og månelandskaber op til vulkanen Teide – Spaniens højeste bjerg.
Det sidste stykke op mod toppen tilbagelægges i en svævebane, hvilket Olivia synes er ret sjovt. Men ellers er det nok mest de voksne, der bjergtages af den fantastiske udsigt og den tynde luft – og vi må sande, at det nok havde været mere børnevenligt at tage til Loro Parque, en stor zoologisk have med bl.a. delfin- og spækhuggershows, som der reklameres for overalt.

Det må vi have til gode, for en uge flyver af sted, og da vi gør klar til afgang, indrammer Olivia vel ganske godt den følelse, vi alle fire har: »Øv, nu skal jeg have flyverdragt på igen.«

Næste side: Seks gode råd - når du har små børn med på charterferie