Børn vil på camping

...og hvis du ikke tror på det, så spørg dem selv.

Børnene elsker campingferie, fordi der altid er masser af andre at lege med fra tidlig morgen til sen aften. Sprog og hudfarve spiller ingen rolle. Ungerne finder hurtigt ud af det sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Schønning
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Visit Denmark og Camping Branchens nye ferieslogan, »Dine børn ville vælge camping«, understreger en udvikling i danskernes ferievalg de senere år. Camping er virkelig børnenes foretrukne ferieform, fordi der her er alt det, børn drømmer om på ferien.

Se også: Danske børn er globetrottere

Utrolig mange campingpladser har specialiseret sig i at gøre ferien helt perfekt. Først og fremmest er der legekammerater lige uden for døren, uanset om man bor i campingvogn, telt eller har lejet hytte eller mobilhome.

For børn spiller det heller ingen rolle, hvilken nationalitet eller hudfarve legekammeraterne har. Det er legen, der gælder. Derudover er det yderst sikkert at færdes på campingpladserne, der er afspærrede.
Leg fra morgen til aften

Barndom handler om leg. På campingferien kan der leges fra morgen til aften.
Enten i små grupper sammen med de legekammerater, man har fundet på ferien, eller ved at deltage i de aktiviteter, som pladsen arrangerer. Det kan være alt mellem himmel og jord: skattejagt, snobrødsbagning, indianerlejr, fisker for en dag og sportsturneringer.

Fælles for det hele, er at alle kan være med, og at man ofte lærer noget, mens man leger. Og sidst, men ikke mindst, er aktiviteterne ofte inkluderet i overnatningsprisen, så mor og far ikke skal have pungen op af lommen hele tiden.

Generte teenagere
Mens små børn let finder sammen og leger uden problemer, kan det godt kræve lidt mere for teenagere, der i starten er mere generte.

Her er aktiviteterne endnu mere vigtige. Fodboldturneringer, natteløb, poolparty med sodavandsdrinks eller bål på stranden om aften er bare nogle af de »icebreakers«, der gør, at de unge mennesker finder sammen. Når først kontakten er etableret, går det fint resten af ferien.

Det er naturligt, at de unge mennesker gerne vil være længe oppe og hygge sig sammen. Det imødekommer mange campingpladser ved at have specielle opholdsrum for unge, der er under opsyn om aftenen. Når der skal være ro på campingpladsen, kan de få lov til at sidde på stranden.

Gå glad i bad
Det, der betyder noget, når man har meget små børn med på campingpladsen, er i højere grad de faciliteter, som pladsen har. Det være sig puslerum med badefaciliteter og god plads til for eksempel barnevogn og alle pusletingene.

På gode børnepladser er børnenes faciliteter ofte dekorerede og har små og store brusere og toiletter, hvilket gør, at børnene synes, det er langt sjovere at ordne badet og toiletbesøget på ferie end hjemme.
Moderne campingpladser i udlandet, og langt de fleste pladser i Danmark, har i dag deciderede badeværelser, hvor hele familien kan gå ind sammen og hjælpe hinanden.

Mad i udlandet
Med helt små børn som rejsekammerater, er der flere praktiske ting som melder sig. Mad, bleer og andre babyting skal med på ferien. Som udgangspunkt skal man tage alt med hjemmefra for at være sikker på at have det man er vant til, men husk også på, at der er små børn i alle lande, og specielt i Europa er der ingen problemer i at supplere på ferien. Børn i udlandet bruger også bleer og spiser babymos.

Tips til børn på camping ferie
Tøj: Husk praktisk tøj og fodtøj til børnene.
Forvent: At det kan være svært at få børnene hjem til spise- eller sengetider. Men det er jo bare et tegn på, at de hygger sig.
Priser: Børn under 2 år er ofte gratis, og under 12 år under ½ pris. Nogle campingpladsorganisationer kører med systemer, hvor børn under 12 er gratis. F.eks. DCU.
Praktisk:
Det er en god ide at have en eller anden form for pusletaske eller rygsæk med til de ting, man skal have med i badet.
Legesager Selv om mange børnevenlige campingpladser har meget at byde på, så tag alligevel noget af børnenes eget legetøj med.

Generelle tips til mad til børn i udlandet
Indkøb: Det største udvalg finder du i de store supermarkeder.
Tankstationer:  Modsat herhjemme har tankstationer sjældent mad eller bleer, kun vådeservietter.
Mad: Større børn kan sagtens smage på maden fra udlandet. Start altid med små mængder og undgå stærkt mad. Husk, der er stor forskel på, hvor kræsne børn er. Gå efter servering fra buffet, så kan børnene selv vælge, det de kan lide.

Det er landene generelt kendt for
Danmark: Har uden tvivl det højeste niveau i forhold til antal campingpladser, hvor børnene er i centrum.
Sverige/Norge: Mange mindre pladser, hvor leg i naturen er i højsæde.
Østrig: Mange gode børne- og ungdomspladser med leg i naturen og sport.
Italien/Frankrig: Mange kæmpestore pladser med alt, hvad hjertet begærer for store og små.

Denne artikel er lavet i samarbejde med www.CampingDanmark.dk