9 lette råd til en lettere kuffert

Sådan forvandler du den bagage, der før bestod af en planløs bunke tøj og et vilkårligt skrab sammen af husgeråd, til en effektiv rejsemaskine.

Foto: Colourbox.com.

Ingen er indtil videre kommet hjem fra en rejse og har udbrudt: "Jeg ville ønske min bagage havde været tungere!"

Se også: Kom hurtigere gennem lufthavnen

Rigtige rejsende kan pakke, så der ikke er en skjorte for meget. Og de kan kunsten at lade alt det, der ikke bliver brugt, og mere til, blive derhjemme.

Her er 9 lette råd til en lettere kuffert:

1. Undersøg. Brug telefonen eller nettet og undersøg om det sted du skal bo har eksempelvis hårtørrer, strygejern, badehåndklæder, badekåbe... Alt det der fylder eller vejer meget og som det er bedst at lade blive hjemme. Er svaret ja, skal du under ingen omstædigheder selv medbringe det.

2. Tjek på forhånd. Tjek temperaturer og aktiviteter på dit rejsemål. Og tag kun det med, der passer til rejsen; lad være med at pakke "det kunne jo være"-tøj.

3. Vælg en farve. Afstem indholdet af din kuffert efter en bestemt farveholdning. Det kunne være neutrale farver som brun, sort eller beige og medbring accessories, der passer til de valgte farver.

4. En tommelfingerregel. Når man rejser en uge eller mindre beregnes en skjorte om dagen, en fleece eller sweater, en nederdel for hver to dage, men aldrig færre end to par bukser og ikke mere end to par sko (et par som du har på og et andet par til at skifte med), undertøj til hver dag samt passende udstyr til stedet - badetøj eksempelvis - eller hue og handsker.

Næste: Læs de næste fem råd