Her kan du købe forsvundet bagage

Stormagasin i Alabama sælger indholdet af alverdens forsvundne kufferter - "Unclaimed Baggage Center" hedder forretningssuccesen.

Nogle af de ting, der dukker op i kufferterne er simpelthen for mærkelige eller for værdifulde, til at blive sat til salg. De udstilles til gengæld i et lille museum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Lott.

Det er efterhånden mange år siden, at Doylle Owens fik idéen. I sin gamle pick up truck og med 300 dollars på lommen købte han de første "forsvundne kufferter", som ingen havde gjort krav på - og solgte indholdet videre med fortjeneste.

Se også: Kender du reglerne for ulovlige souvenirs?

I dag knap 40 år senere er forretningen vokset til et stormagasin på 3.600 kvadratmeter - "Unclaimed Baggage Center" i byen Scottsboro i den amerikanske sydstat, Alabama. USAs eneste - ja måske verdens eneste - forretning af sin art.

De strandende og ejerløse kufferter købes rundt om i verden, og indholdet sorteres og evt. vaskes, inden det fordeles ud i forretningens forskellige afdelinger for dame-, herre- og børnetøj, sko, og sportstøj.

Parfume og juveler
Kufferterne selv og tasker har sin egen afdeling, og "gaven med hjem" - parfumen - sælges fra kosmetikafdelingen, og der er en med ure, smykker og juveler.

Læsestof hører med til enhver rejse, og "Unclaimed Baggage Center" har naturligvis også en bogafdeling. Ligesom der er en afdeling for elektronik, en for musik og CD'er samt kameraer.

Butikken køber også andre former for strandet bagage end kufferter med indhold. I centret kan man også købe kunstgenstande, bl.a. en del malerier, og der er en afdeling med tæpper.

Næste: Se video fra Unclaimed Baggage Center