Albino python i flybagagen

Sjælden og ekstremt truet slangeart fundet mellem sokker og tøj i kuffert i Sydney Lufthavn.

Dette er ikke en autralsk tolder - men det er en albino python. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paulo Whitaker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke mere end omkring 100 tilbage i verden af de sjældne albino pythoner, men en af dem dukkede forleden op i Sydney Lufthavn, godt pakket ned i en kuffert mellem sokker og tøj.

Se også: Security kan se dine kønsdele

Slangen, som på det sorte marked kan indbringe over 80.000 kr., blev forsøgt smuglet ud af landet sammen med en større mængde australske krybdyr. Bagagen, som tilhørte en 24-årig mand fra Bonnet Bay, en forstad i det sydlige Sydney, var tjekket ind til et fly til Bangkok.

Ved gennemlysning af bagagen til flyvet dukkede skyggen af en stor slange op på skærmen, og da tolderne kikkede nærmere på indholdet af kufferten fandt de foruden den sjældne albino python også tre slanger af arten sorthoved python samt 44 australske firben.

Krybdyrene, som har en samlet værdi på ca. 800.000 kr., blev bragt til Sydney Wildlife World, hvor de har gennemgået et større helbredstjek og nu opbevares, mens den 24-årige blev anholdt. Han er senere løsladt mod kaution, men skal møde for retten 24. marts sigtet for udsmugling af vilde dyr - En lovovertrædelse, der kan straffes med bøde på op til 400.000 kr. og op til 10 års fængsel.